Detta är Oddset Bomben

Bomben är ett populärt spel där det handlar om att tippa exakt resultat i 2–4 matcher. Ibland kan det till och med handla om att pricka in periodresultat i en hockeymatch. Det kan röra allt från bandy till ishockey och fotboll, och såväl svenska som utländska ligor. Det är med andra ord ett flexibelt upplägg och det är inte ovanligt att det går flera Bomben-omgångar på en och samma dag.

Alla rätt krävs för att ta hem rullpotten och 60% av omgångens omsättning. Rullpotten garanteras genom att 5% avsätts vid varje Bomben-omgång. Är det fler vinnare med rätt rad delas prispotten baserat på radinsats.

💡 Hur funkar Bomben hos Svenska Spel?

Bomben går ut på att tippa rätt resultat i två till fyra matcher. Det är ett poolspel (60% återbetalning) med rullpott (5%).

💣 Var hittar jag Bomben speltips och andelsspel?

I toppen av den här sidan, till toppen. När det är stora rullpotter har vi förmodligen även andelar till salu. Dessa hittas via huvudmenyn och valet som otippat kallas "Andelsspel".

💰 Hur beräknas vinsten på Bomben?

Vid poolspel som Bomben baseras vinsten på omgångens omsättning. Om en vinnare tar hem det får spelaren 60% av omgångens omsättning + eventuell rullpott. 5% av omgångens omsättning går alltid till nästa omgångs rullpott. Om det finns flera vinnare delas vinsten med hänsyn till insatsstorlek.

🚫 Vad händer om en Bomben-match ställs in?

I regel gäller då att omgången spelas med de återstående matcherna (givet att det är en omgång som innefattar åtminstone tre matcher). Om två matcher ställs in kommer omgången ställas in och insatser återbetalas.

💸 Vad kostar det att spela på Bomben?

1 kr per rad. Det går att satsa upp till 500 kronor per rad men ditt totala system får dock inte överstiga 60 000 kronor. Det är heller inte tillåtet att spela fler än 20 000 enkelrader.

🤯 Vad kostar det att helgardera Bomben?

Då Bomben handlar om att tippa resultat (0–9 eller Fler) per lag krävs det på en tre-matchs-omgång 1 771 561 rader för att vara helgarderad. Enligt regelverket får man som mest spela 20 000 rader. Att gardera 0–4 på varje lag - vilket väl kan ses som en näst intill helgardering - kräver 15 625 rader.

Bomben förslag idag

Här på 1x2.se skriver vi inga dagliga Bomben-förslag. Då vi inte kan styra vilka matcher som ligger på kupongen (och att det sällan finns spelvärde varje dag) föredrar vi vårt koncept Dagens Trippel. Där har vi full kontroll över spelet och kan ofta hitta bättre värde än vad som återfinns på någon av dagens Bomben-omgångar.

Med det sagt så betyder inte det att du inte fortfarande kan få bra uppslag för dagens Bomben – men då får vi gå en liten omväg, via någon av våra andra resurser:

  • Att via vår oddsjämförelse jämföra odds på omgångens möte sinsemellan andra spelbolag än Svenska Spel kan ge dig ytterligare information om över- och understreckade alternativ. Men också en bra inblick för hur marknaden som helhet ser på matchen.
  • Våra Powerplay förslag och Topptipset förslag innehåller inte sällan samma matcher som Bomben, att läsa speltipsen för dessa kan därmed ge dig bättre koll (experttipsen om berörda möten kan också vara ett bra kriterium för en systemreducering)


När det finns värde och en rullpott att tala om så kan du dock räkna med att vi kommer ha ett bra systemförslag för Bomben, och ofta även ett andelsspel att ta del av.

Bli bättre på Bomben betting

Bomben är extremt svårt att sätta då det handlar om att pricka resultat. Men med tanke på att det bara är 2–4 matcher på en omgång så går det ändå att bygga bra system för en relativt billig peng. Svenska Spels egna reduceringssystem på sajten är ett verktyg som är ovärderligt i sammanhanget. Det är bra att ha koll på även bortom Bomben-system så se till att det är något du har koll på.

Speltips Bomben

  1. Undvik Bomben-omgångar med låg omsättning (förutom om rullpotten är stor)
  2. Fokusera på omgångar där det är sport du har koll på
  3. Spela stora men reducerade system för att täcka skrällresultat

Så reducerar du system på Bomben

Att reducera ett system handlar om att matematiskt dra ner kostnaden på ett större system, baserat på ett eller flera kriterier. I stället för att spela flervalsrader på en kupong (vilket multiplicerar varje matchval) läggs kombinationer av enkelrader för att åstadkomma ett särskilt resultat.

Exempel - reducerat Bomben-system

Säg att vi har tre matcher och vill gardera upp 0-3 mål för varje lag, i varje match. Det skulle innebära 16x16x16=4096 rader. Vi tror samtidigt inte på att det blir en enda bortaseger och reducerar bort dessa alternativ (med hjälp av reduceringsverktyget). Nu är vi plötsligt nere på 1000 rader. Så länge hemmalaget vinner eller spelar lika, och inte gör fler än 3 mål så kommer vi ha en kupong med rätt rad.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.