1x2.se's units-skola!

Bemästra unitssystemet!

Samtliga profilbloggare på www.1x2.se använder sig av "units" för att värdera sina speltips i sina respektive bloggar.

Vad är en unit?

Det första steget, innan man börjar arbeta med units, är att bestämma vad en eventuell maxinsats är för ett spel. Det vanligaste är att man vid ett maxspel sätter 5% av sin totala spelkassa. Med andra ord, motsvarar isåfall 1 unit -> 0.5% av spelkassan. Vill man arbeta med mer risk, så kan 1 unit motsvara 1%, vilket således resulterar i att ett maxbet är 10% av spelkassans totala värde. För att förenkla det hela: Du har en total spelkassa på 5000kr:

  • 1u - 0.5% av spelkassan (25kr)
  • 2u - 1% av spelkassan (50kr)
  • 3u - 1.5% av spelkassan (75 kr)

Värderar du ett spel till 5/10 units, med en spelkassa på 5000kr, är alltså den korrekta insatsen att lägga 125kr. 10/10u blir 250kr, och så vidare.

Resultaten avgör unitsvärdet!

Det vanligaste är att man låter unitsvärdet röra sig i takt med att spelkassan ökar eller minskar. Har man vunnit pengar och, låt säga, helt plötsligt har ökat sin kassa från 5000kr till 6500kr, så blir unitsvärderingen annorlunda nästa gång. Då motsvarar helt plötsligt 2u (1%) istället 65kr. Samma sak gäller åt andra hållet. Vid eventuella förluster, låt säga om spelkassan efter ett par dagar är på 4000kr, så blir 2u (1%) istället 40kr.

Att spela med flatbets

En annan väg att spela är med så kallade "flatbets". Då väljer man en konstant insats, ofta 5/10u, och spelar alltid samma antal procent, på alla spel, oavsett odds och förutsättningar. Allt är en fråga om risk/reward. Väljer man att spela flatbet, så blir avkastningen oftast högre i bra perioder, medan man förlorar mer i sämre perioder. Fördelen med att värdera sina spel i units, är för att det är helt ointressant i sammanhanget vad varje enskild person lägger för exakt summa. Hade en bloggare skrivit att han placerade 1500kr på ett spel, så kan det för en läsare som normalt sett lägger 20kr per spel verka som om spelet i fråga är årets bästa drag. Detta medan det kanske i själva verket är så att 1500kr för bloggaren i inte på något vis är en hög insats. Därmed blir unitssystemet ett perfekt mätinstrument för respektive spelare att själv anpassa insatsen efter sin egna, personliga spelkassa.

Odds är inte bara 1x2 längre - det finns nästan alltid något odds som är värt att titta extra på
Topplistan
Medlemmars spelböcker med högst ROI