Sports betting

En klassiker redan på farfars tid

Sports betting, alltså att satsa pengar på utgången av matcher och andra idrottsevenemang, har förmodligen förekommit precis lika länge som det funnits sport. Du har ett enkelt mål: tippa rätt utfall och du vinner pengar.

Många bäckar små

Det allra mest centrala konceptet inom sports betting är att du måste ha någon typ av fördel mot spelbolaget. Detta kallas ofta för en "edge", och innebär helt enkelt att du har oddsen på din sida. Tänk dig att du singlar slant om 10 kr och får 25 kr tillbaka varje gång myntet kommer "klave" - då kommer du att gå stabilt plus över tid. Samma princip gäller inom sports betting: identifiera ett överodds och satsa på det.

Specialisten

Att vara expert är alltid nyttigt, även inom sports betting där det kan löna sig rejält att vara riktigt duktig på en specifik sport eller liga. En framgångsrik spelare har också koll på alla typer av odds som erbjuds - allt från vanlig 1x2, till över/under ett visst antal mål, eller varför inte asiatiskt handikapp? Vi går igenom alla möjligheter här i bettingskolan.

Spelaren mot bolaget

I sports betting gäller det hela tiden att överlista ett spelbolag. Du satsar pengar lika mycket på att bolaget har fel som att du själv har rätt. Det betyder också att du måste ha förståelse för att saker kan gå snett ibland och vara förberedd på det. Genom att iaktta enkla regler om hur du hanterar din spelkassa - så kallad "money management" - kan du se till att du inte bara vinner lite grann ibland utan faktiskt även över längre tidsperioder.