Spelbolag

Att välja rätt spelbolag

Det kan vara en rejäl djungel att försöka hitta rätt spelbolag. Alla är bra på olika saker, och vilken som passar dig kan variera.

Språk och service

Även om många spelbolag internationaliserat sig, och även om en del faktiskt rentav kommer från vårt lilla Sverige, så är det inte säkert att alla erbjuder support eller sajt på svenska. Känner du dig inte helt bekväm med att använda engelska kan det vara värt att kolla på vilka som finns med svensk språkversion. På samma sätt spelar svarstider och kommunikationsmetoder - som livechat, email eller telefon - stor roll för vissa men ingen alls för andra. Kanske vill du kunna ta ut eller sätta in pengar via någon särskild metod? Allt sådant är värt att kolla upp innan du sätter in pengar på ett spelbolag.

Oddsbörser

Har du någonsin känt att du själv skulle vilja vara spelbolaget någon gång? Det går faktiskt numera, genom att det finns sajter som agerar mellanhand men inte själva lägger oddsen. Det hela är väldigt enkelt: du väljer en match och ett odds. Sedan kan du själv bestämma om du vill satsa på det oddset som en vanlig spelare, eller om du vill erbjuda det oddset till någon annan som satsar på det. I så fall vinner eller förlorar du pengar på samma sätt som om du vore ett spelbolag. Erbjuder du ett odds som ingen nappar på får du helt enkelt pengarna tillbaka. Oddsbörsen i sig tjänar sina pengar på att ta en liten summa för varje matchat odds.

Live och mobilt

Om någon sagt till oss när vi började spela att det i framtiden skulle gå att sitta på toa med en pytteliten telefondator i näven och spela på sånt som är på väg att hända i en fotbollsmatch 30 sekunder senare - ja, då hade vi skrattat oss fördärvade. Likväl är det i dag verklighet. Om du föredrar att tänka och spela snabbt på saker du tittar på samtidigt, då är det värt att kolla upp vilka som erbjuder flest och bäst live-odds, gärna som går att spela på smidigt via mobilen om det är din grej.