Bettingsidor med Swish

Swish behöver nog ingen närmare beskrivning. Sedan lanseringen 2012 har Swish blivit en av de mest välanvända appar på svenskars mobiler. Tjänsten som ursprungligen erbjöd transaktioner mellan privatpersoner har utvecklats till att även erbjuda betalningar inom e- och dagligvaruhandel, och i början av 2019 såg vi svenska bettingsidor lägga till stöd för insättningar med Swish - följt av uttag under 2020. Kolla listan nedan och testa Swish betting. Under listan återfinns praktisk information som hur du kommer igång med Swish betting, vilka fördelar det innebära att betta med Swish, men också nackdelar med att föra över pengar till ett spelbolag med Swish.

Åldersgräns 18 år. Särskilda villkor tillämpas för bonusar.

Swish betting är enkelt – när du väl fått igång det

Den mobila betallösningen Swish genomför årligen flera hundra miljoner betalningar och det är få svenskar som inte anslutit sig till tjänsten. Den korta, mindre tekniska förklaringen på hur det fungerar, och du kommer igång är följande.

Via din internetbank knyter du ett av dina konton till Swish och ett telefonnummer (förslagsvis ditt eget). Du laddar sedan ner Swish-appen (som finns för Android, iOS och Windows). Du behöver även kunna logga in på din internetbank med din mobil, detta sker med bank-identifieringsapp eller annan e-legitimation.

 1. Öppna Swish-appen när du gjort ovan och fortsätt tills du hittar knappen ”Aktivera”.
 2. På nästa sida anger du det telefonnummer som du angett hos din internetbank.
 3. Klicka ”Aktivera” och din banks säkerhet- och signeringsapp öppnas, knappa in din sexsiffriga PIN-kod och signera.

Nu är du redo att skicka pengar till andra anslutna Swishare med bara deras telefonnummer som referens, att betala för varor både på nätet och i affärer, men framför allt att göra insättningar med Swish på bettingsidor.

💰 Kan jag göra uttag från bettingsidor med Swish?

Ja. Sedan 2020 stöds uttag från svenska bettingsidor med Swish. Det krävs ofta, likt för andra betalmetoder, att insättningen till bettingsidan gjordes med Swish.

💸 Kostar det något att betta med Swish?

Nej. Swish är avgiftsfritt både vad gäller insättning och uttag. Notera dock att transaktionsgränser ofta är lägre än för banköverföringar.

🏆 Vilken bettingsida med Swish är bäst?

Det blir en fråga om vilka ligor och sporter du bettar mest på och även då är det svårt att ge specifika svar på detta. För en helhetsbild – odds, upplevelse och annat - så är vår alltid uppdaterade topplista en bra utgångspunkt.

👍 Vad är fördelarna med Swish betting?

Fördelen är enkelheten. Men det ska sägas att processen hos exempelvis Trustly och Zimpler är snarlik, men att man där har högre insättnings- och uttagsgränser.

👎 Vad är nackdelarna med Swish betting?

En nackdel med Swish-betting är att transaktionsgränser är relativt låga (10-15 tusen/vecka). De kan dock ökas via din bank. En annan är att man inte kommer åt bra bettingsidor som inte integrerat tjänsten (och det finns ett gäng), och därmed kan ha svårt att alltid spela till bäst odds.

Swish betting uttag

Det är din internetbank som sätter reglerna för hur du får använda Swish, och olika banker erbjuder olika veckovisa transaktionsgränser. Vanligtvis är gränsen satt till 15 000 kronor i veckan. Din mobil- eller internetbank har ofta en inställningssida där du kan administrera Swish, och där hittar du även instruktioner för att till exempel ansöka om ökade transaktionsgränser.

Uttag med Swish stöds sedan 2020 och alla spelbolag som stödjer insättningar med Swish har också stöd för Swish uttag. Det är avgiftsfritt men som nämnts ovan kan du behöva ansöka om en ökad transaktionsgräns för att plocka ut större belopp.

Spelbolag med Swish som är bäst på fotboll

Av någon anledning har de stora brittiska spelbolagen som annars är urstarka på fotboll inte bemödat sig lägga till stöd för Swish-betting. Detta gör att stora namn som bet365, Betfair och William Hill faller bort. Även spelbolag med lite begränsade fotbollsutbud men väldigt konkurrenskraftiga odds där man väljer att gå in - som Coolbet - har heller inte integrerat insättningar med Swish. Vilka är kvar då och vilka är bäst på fotboll?

Tar vi en titt på svenska spelbolag med Swish och hur deras fotbollsodds står sig så träder ett par bettingsidor fram, även om ingen är bäst på allt. Unibet kommer vara svåra att bräcka när det kommer till Allsvenskan. Expekt kommer stå sig väl för betting på engelsk fotboll. Svenska Spel kommer vara ett stabilt alternativ rakt över men med aningen begränsat utbud vad gäller oddstyper och specialer.

Med det här sagt så är det svårt att säga något konkret om fotbollsodds. Det är väldigt vanligt att olika spelbolag med Swish är bra på en liga ena veckan och sämre veckan därpå. Avslutningsvis ska det också nämnas att även när man jämför fotbollsodds så kommer marginalerna vara betydligt mindre än för andra sporter, särskilt i de stora ligorna.

100% upp till 1000 kr
7.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Fördelar med att betta med Swish

Den största fördelen med att använda Swish för betting är enkelheten. Sitter du vid en dator kan du enkelt skanna en QR-kod på bettingsidan via Swish-appen som fyller i alla uppgifter åt dig. Är du inne på bettingsidan med din mobil så öppnas Swish automatiskt med all information förifylld när du väljer Swish som betalmetod. Signera transaktionen digitalt och pengarna sitter på ditt bettingkonto direkt.

De svenska banker som idag har anslutit sig till Swish är:

 • Danske Bank
 • Forex
 • Handelsbanken
 • ICA Banken
 • Länsförsäkringar
 • Nordea
 • SEB
 • Skandiabanken
 • Sparbanken Syd
 • Swedbank/Sparbankerna
 • Ålandsbanken

I jämförelse med att göra en insättning med kort är det klart fördelaktigt, men det finns avseenden som gör att du kanske bör tänka om angående betting med Swish.

Nackdelar med överföringar till spelbolag med Swish

Innan du väljer att använda Swish för betting är det några saker du bör vara medveten om. Du kan alltså inte ta ut pengar från ett spelbolag med Swish. Ett mobilt BankID på SAMMA enhet är också ett krav, förmodligen inget jätteproblem men värt att nämna. Den förinställda maxgränsen på totala överföringar på 15 000 kronor (beroende på bank) är också ett minus, även om det går att begära undantag och höja gränsen.

Trustly erbjuder samma funktionalitet som Swish, och lite till - men utan nedladdning.

Både bettingsidor med Trustly och Swish kräver att du har internetbank som anslutit sig till respektive tjänst, och vad våra efterforskningar visat så är ingen bank som är ansluten till Swish inte ansluten till Trustly. Sammantaget med ovan innebär det att Swish kräver betydligt mer krångel än till exempel Trustly utan att egentligen erbjuda några direkta fördelar.

100% upp till 500 kr
8.5
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Betssonbolagen var först ut med att erbjuda Swish och även först med stöd för uttag till samma metod.

Att skippa Swish till förmån för Trustly gör att du:

 • Inte behöver mer än din banks säkerhets-app på din mobil
 • Kan sätta in betydligt större belopp.
 • Kan sätta in pengar från mer än ett konto.

Valet är såklart upp till dig men spontant känns det ganska givet att innan bettingsidor och spelbolag erbjuder uttag med Swish så är tjänsten inte helt optimal.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.