Bettingsidor med poolspel

En bettingpool är helt enkelt en slags oddsjackpott. Tänk dig Stryktipset och Måltipset inom fotboll, eller V75 inom travvärlden. Flera odds- och bettingsidor på nätet har tagit fram sina egna versioner av dessa underhållande spelformer.

Åldersgräns 18 år. Särskilda villkor tillämpas för bonusar.

Bettingpooler på nätet

Poolspel är benämningen på en typ av vadslagning där spelares insatser läggs i en pott och det är potten man sedan tävlar om. Ofta innehåller de också en rullpott som förs över till nästa omgång om ingen vinnare utsetts.

Låt oss ge dig en liten överblick av de mest kända varianterna i Sverige och sedan ta en titt på de internationella alternativen som går att ta del av via svenska bettingsidor.

Poolspelsnamn Matcher Återbetalning Beskrivning
Bomben 2-4 65% Tippa korrekt resultat i 2-4 matcher, sport varierar, och det inte inte ovanligt med flera Bomben-omgångar per dag.
Colossus 5-15 70% Internationell variant som integrerats på ett fåtal svenska bettingsidor. Spelas flera gånger i veckan i olika format. Andelsspel och Cash Out är funktioner som gör det till en intressant spelvariant.
Europatipset 13 65% Tidigare känt som "Italienska Stryktipset" är idag bredare men det handlar fortfarande om att tippa 13 fotbollsmatcher, går vanligtvis av stapeln på onsdagar och söndagar.
Powerplay 8 72,50% Poolspel helt dedikerat till ishockey som går att spela 3-6 gånger i veckan under säsong, endast utdelning på alla rätt.
Stryktipset 13 65% Sveriges anrikaste poolspel handlar om att tippa 13 fotbollsmatcher på lördagar, här garanteras även en ensam vinnare 10 miljoner kronor.
SuperSjuan 1-3 85% Innovativ Fantasy-variant från FSport där man tar ut ett sjumanna lag. Går flera gånger i veckan, med garantipotter och jackpott till den som prickar SuperSjuan.
Tipsduellen 10 82,50% Annordnas av Snabbare och handlar om att tippa 10 matcher, där X alltid rättas som vinst. Ensam vinnare med alla rätt garanteras 1 miljon.
Topptipset 8 72,50% Dagligt poolspel där alla åtta rätt krävs för vinst, även här fotboll och 1-X-2-streck som gäller.

Vanliga frågor om poolspels-betting

💡 Vad är ett poolspel?

Ett poolspel, eller betting-pool, avser en slags betting där spelares insatser läggs i en pott ("pool") och att det är omsättning snarare än odds som bestämmer utdelning. Spelbolaget sätter själva återbetalningsgraden (hur stor del av omsättningen som går tillbaka till spelarna).

🏆 Vilket poolspel har bäst återbetalning?

FSports SuperSjuan har bäst återbetalning på 85%. Det följs av Snabbares variant Tipsduellen med 82,5%.

💰 Var menas med rullpott?

Rullpott handlar om att en del (5%-8% är vanligt) av bettingpoolens omsättning avsätts till nästkommande prispott. Om ingen uppfyller kraven för att vinna potten rullar även den, plus omgångens avsatta belopp vidare till nästa omgång – då brukar man kalla det för jackpott.

Spelbolag som anordnar poolspel har blivit färre

De flesta stora spelbolag har någon gång försökt slå sig in på poolspelsmarknaden, men ingen har aldrig riktigt lyckats. Unibet hade sitt poolspelskoncept ”SuperToto”, Betfair hade sitt ”Betfairtipset”, men inget av dessa finns längre kvar. Man kan tycka att så stora spelbolag borde kunna skapa tillräcklig volym för att göra det attraktivt, men det verkar vara lättare sagt än gjort.

Särskilt kostsamt blir det att finansiera en rullpott utan volym, och utan stor jackpott är det svårt att attrahera den volym som krävs. Man hamnar alltså lätt i ett moment 22 som snabbt blir en dyr historia. Även om stora spelbolag idag har goda finanser är det svårt att vecka ut och vecka in garantera miljonbelopp, vilket verkar krävas för att attrahera tillräckligt många spelare.

Hatten av till spelbolaget Snabbare som under 2021 lanserade Tipsduellen, vi hoppas att man lyckas med konceptet då det behövs konkurrens inom segmentet på den svenska marknaden.

Internationella poolspel på svenska bettingsidor

Det enda riktigt tunga poolspel som erbjuds internationellt och som svenskar kan delta i drivs av Colossus Bets. Det är licensierat i Storbrittanien men säljs även som en B2B-produkt, vilket gör att den erbjuds hos exempelvis PAF och Mr Green. Colossus-formatet kommer i flera olika varianter och garantipotter på 10 miljoner kronor är inte ovanliga. Deltagande sker med ditt vanliga bettingkonto.

Vi har endast sett fotbolls-pooler (toppdivisioner) hos Colossus och då med mellan 5–15 matcher för spelet. Återbetalningen är 70% (om inget annat anges) vilket är klart konkurrenskraftigt (se Svenska Spels återbetalning i tabellen ovan). Garantipotterna gör också att det finns fint värde även när omsättningen är låg. Vad gäller tipp-format så har vi däremot sett hela sex stycken, det blandas tack och lov aldrig i omgången.

Colossus: Tippa 5-15 matcher
  • 1-X-2 - klassikt trevalsstreckning
  • Resultat - tippa exakt antal mål
  • Asiatiskt handikapp - rätt Asian Handicap (inget likaresultat)
  • Över/Under - gör lagen totalt mer eller mindre än angett antal mål?
  • Båda lagen gör mål (BTTS) - gör båda lagen åtminstone ett mål vardera?
  • Målmarginal - med hur många mål vinner laget?

Colossus erbjuder även en marknadsplats för andelsspel, likt Svenska Spels Tillsammans. Där kan man enkelt lägga upp sina egna systemandelar eller ta del av någon annans.

I Storbritannien fanns det förr populära pooler ("The Pools") – den mest populära handlade om att välja 10, 11 eller 12 matcher som ska sluta lika - men på 90-talet mattades intresset av till förmån för rena lotterier där prispotterna var större. The Pools finns fortfarande att spela men inte från Sverige och även om de flyttat ut på nätet verkar de inte integrerats med några internationellt fokuserade bettingsidor.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.