Bettingsidor med Cash Out

Cash Out är benämningen på möjligheten att ”betala ut” ett spel som ännu inte avgjorts. Funktionen är ett sätt att låsa in en vinst (till lite sämre utdelning) eller att förminska en förlust om du ligger under.

Åldersgräns 18 år. Särskilda villkor tillämpas för bonusar.

Så fungerar Cash Out hos svenska spelbolag

”Cash Out” är benämningen på en funktion hos bettingsidor där man på utvalda matcher har möjlighet att avgöra ett spel innan slutsignalen. I praktiken innebär det två slags scenarier där både vi som lagt spelet och spelbolaget avsäger sig en del risk:

  • Om vårt spel för tillfället är vinnande: kan vi i utbyte mot att låsa in vinsten ta en mindre vinstsumma
  • Om vårt spel för tillfället inte är vinnande: kan vi i utbyte mot att låsa in nederlaget ta en mindre förlust
Exempel: Rättvist pris på Cash Out
  • Säg att vi har spelat Lag A till 6,0 gånger pengarna.
  • Om Lag A leder vid halvtid så skulle det rättvisa priset på en Cash Out vara 3,0 gånger pengarna.

Att spelbolaget skulle ge oss ett rättvist pris är dock inte särskilt troligt, de kommer garanterat skruva ner oddset som en kostnad för att erbjuda möjligheten.

Exemplet ovan tar heller inte någon hänsyn till vad som hänt i matchen. Kanske är ledningen helt oförtjänt och Lag A precis fått en nyckelspelare utvisad. Då lär Cash Out-värdet sjunka betydligt. Vad som avgör Cash Outens storlek är alltså en fråga om en mängd variabler och även om mycket lär ske algoritmiskt så kan det ändå finnas lägen där du har en känsla för hur matchen är som inte delas av spelbolaget.

🥇 Vilken bettingsida har bäst Cash Out-funktion?

⏱️ När ska man använda Cash Out?

🤔 Hur beräknas Cash Out-värdet av spelbolagen?

🎚️ Vad menas med delvis Cash Out?

Spelbolag med bäst Cash Out

När det kommer till att utvärdera ett spelbolags Cash Out-funktion så finns det såklart ett par punkter att ta hänsyn till. Då Cash Out är nära besläktat ett live-odds kan man genom att titta på det få en ganska bra bild av hur funktionen står sig (läs även mer om alternativ till Cash Out nedan). Ett spelbolag som erbjuder bra nivåer på sina liveodds erbjuder ofta bra Cashout.

Komponenter Vad vi tittar på i våra recensioner när vi utvärderar en Cashout
📋 Utbud På vilka marknader erbjuder man Cashout. Inte bara sporter utan även långtidsodds, handikapmarknader, målmarknader, och så vidare.
💸 Kostnad Nivåerna på funktionen. Detta kan uppskattas hyfsat väl genom att ta spelbolagets live-odds på de spel som krävs för att få ett likvärdigt resultat av Cashouten och jämföra oddsen där mot erbjuden Cashout. Mellanskillnaden där är en fingervisning av Cashoutens kostnad.
💡 Funktion Cashout-funktionens omfattning och användarvänlighet. Är det tillåtet att använda Cashout flera gånger på samma spel? Som att exempelvis plocka av en tredjedel vid halvtid och hälften vid senare tillfället. Hur lättillgänglig är funktionen?

Anledningar att använda Cash Out-funktionen

I regel vill vi som spelare alltid undvika eller minimera att betala kommission till spelbolaget. En Cash Out kommer kosta. Den erbjuds inte för att spelbolagen är snälla. Det finns ändå ett par tillfällen när det är befogat att ta en Cash Out.

Oddsen hos ett annat spelbolag är bättre

Ibland kan det dyka upp lägen där det är möjligt att flytta ditt spel till ett annat spelbolag. Säg att du spelat en vinnare till 1,50. På ett annat spelbolag är oddsen för vinst nu 1,75. Om Cash Out-värdet är lika med (eller över din insats) är det värt att ta Cashouten och lägga ursprungsspelet hos det andra spelbolaget.

Insatsen kan göra ett bättre jobb någon annanstans

Vi får via vår avdelning för Sveriges bästa speltips nys om ett riktigt kanonspel. Men problemet är att vår spelbudget är uppbunden i ett annat spel. Med hjälp av Cash Out-funktionen kan vi flytta vårt spel till en bättre position. Gäller främst långtidsspel.

Värdet stämmer inte överens med matchbilden

Mindre namnkunniga möten kan vara helt styrda av data och Cashoutens värde reflekterar inte alls matchbilden vi har som faktiskt tittar på den. En liten oddsfördröjning kan också göra skillnad: Som en farlig frispark, en dömd straff, eller att en nyckelspelare blir utvisad. Är man på hugget kan det löna sig även om det är sällan.

Alternativ till Cashout på bettingsidor

Cashout kommer alltid med någon slags avgift. Ofta är den högre än vad som tas ut vid ett lagt spel (marginalen för bookmakern). Detta gör att det ett så kallat ”hedge bet” kan vara ett alternativ till Cashout.

Att hedga ett bet innebär att ta motsatt sida till sitt ursprungsspel, en slags gardering med andra ord. Det tas dock inte innan matchstart utan läggs senare för att reducera risk, eller helst för att garantera vinst. Det är vanligt vid exempelvis långtidsspel. Tänk dig följande scenario (oavsett hur otroligt det verkar):

  • Vi har för länge sedan spelat AIK som serievinnare till 5,0
  • Inför sista matchen leder AIK men Malmö FF kan gå förbi
  • Vi tillåts Casha ut vårt spel till 2,5 men det visar sig att vi kan få 6,0 på att spela Malmö FF som vinnare

Att istället lägga ett spel på Malmö FF (innebär att vi nu istället lagt 2 units i insats), men vi har möjlighet att vinna 4,0 (6,0-2) om Malmö går förbi eller 3,0 (5,0-2) om AIK håller ut. Vi kommer alltså i alla möjliga scenarier ha vunnit mer än om vi tagit Cashouten.

Att hedga är sällan möjligt att göra på ett och samma spelbolag så man behöver jämföra odds online och hitta ett som är tillräckligt bra. Det är en strategi som även är svår att hinna med under slutminuterna av en fotbollsmatch, men ingen omöjlighet för den med erfarenhet att utforska under i halvtid. Men det kräver träning och rätt tänk.

Långtidsspel är betydligt mycket mer lämpade men även där kräver det en vilja att göra research. Att hedga innebär av sin natur att man låser upp ytterligare kapital i form av fler insatser, något man ska vara väl medveten om. Det ska också flaggas för att gränsen mellan en smart hedge och att försöka vinna tillbaka förluster är hårfin: Att jaga ett spel för att motverka en förlust innebär för de flesta att man är ute på svag is. Se till att endast använda hedgade bets när du har full koll på matematiken.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se