Speltips: Pacific Division

Los Angeles Lakers v Golden State Warriors

Mina tankar om kommande NBA-säsong.

Golden State Warriors

Warriors har ju tappat Kevin Durant en av ligans bästa spelare, Klay Thompson är skadad till 2020 och så har man tappat veteranerna Andre Iguodala och Shaun Livingston. GSW har en bra startfemma med Steph Curry längst fram, D Lo och Draymond Green, men det kommer vara djupet i laget som kommer vara den största frågan i år. Bänken ser riktigt tunn ut på spetskvalitet och det kan sluta illa för detta Warriors i längden. Man är inte lika starka längre och om Curry inte spelare vem ska sköta anfallet från bänken? Russell kommer vara en viktig del i lagbygget då jag tror han kan vara en bra nummer två i anfallet, han visade förra säsongen att han kan sköta ett lags poängproduktion men han är lite för ojämn för att komma upp till nästa nivå.

Kommer Curry att visa sig från sin MVP-säsong återigen? Han har fått ta ett steg tillbaka för att ge KD huvudrollen senaste åren men nu kommer han att vara X-faktorn igen och nummer ett med bollen i händer så mycket det bara går. Han har visat år efter år att han är en av världens bästa spelare, slår rekord nästan varje säsong med sitt skytte och enligt mig visat att han är en otroligt bra ledare för laget. Han kommer såklart vara deras viktigaste spelare i år igen och det är nog upp till honom om laget tar sig någon vart den här säsongen.

Det är första gången på länge nu som Warriors inte är favoriter, jag tror att det kommer vara något bra, man kommer inte vara huvudrubriken dag ut dag in och Warriors kan slappna av och fokusera på att spela basket. Det kommer att bli spännande att se hur Warriors spelar utan otrolig press på sig, pressen kommer alltid att vara där när Steph finns men inte att man behöver vara ligans bästa lag och att alla förväntar sig perfektion.

Los Angelese Clippers

Clippers är med i titelkampen för första gången någonsin. Kawhi och PG kommer in i laget och tillsammans med Lou Will och Trez kommer detta lag vara otroligt farligt i slutspelet, jag är lite tveksam på om man kommer vara nummer ett i väst i grundserien pga PG är skadad fram till november och Kawhi har sin load management. Även om bänken kommer vara som förra året, då man var bäst, kommer det bli svårt att spela utan sina bästa spelare i majoriteten av säsongen. Förhoppningsvis kan Lou och Trez spela lika bra tillsammans och att Landry Shamet utvecklar sitt skytte ännu mer för att hjälpa laget.

Om vi tittar på helheten så ser vi att laget kommer vara otroligt bra båda sidor bollen framförallt defensivt. Man har två av ligans allra bästa försvarsspelare och det kommer att märkas. Laget har en djup bänk som vi vet och allt detta tillsammans kommer allt att löna sig i slutspelet och det är där man kommer gå in 100% som alla andra, grundserien kommer vara en transportsträcka.

För mig är Shamet intressant och han kan vara en X-faktor från bänken tillsammans med Lou Williams och Montrelz Harrell, kan Shamet komma in från sin rookiesäsong och fortsätta utvecklas och kunna vara en JJ Redick typ. Det kommer såklart bli intressant att titta på Kawhi och PG och hur de kommer fixa kemin och spela tillsammans.

Förväntningarna är skyhöga i år, första gången man ens är nära ett favoritskap till titeln. Clippers har allt man behöver för att kunna gå ända fram allt från coach Doc Rivers till att man skaffade in Leonard och George till att man har ligans bästa bänk har skapat en miljö där man vågar tro på att lyfta Larry O’Brien nu måste bara visa det.

Los Angeles Lakers

Lakers är också ett lag som många tror kommer vara med i titelkampen. Anthony Davis kom till LA via den mycket omtalade tradeden med New Orleans Pelicans i början av sommaren. Davis en åtminstone topp 10 spelare i ligan är alltid en uppgradering men det finns några frågetecken kring honom sen sitt första år i ligan och det är hans skadebenägenhet. Skador har hållit Davis borta från planen hela hans karriär, han har inte spelat en enda hel säsong. Han har spelat 75 matcher som mest vilket var 16/17 och 17/18, kommer han att kunna spela 82 den här säsongen? Nej. Det är ingen fråga ens om han är tillräckligt bra spelare men han är alltför ofta utanför planen än på den och det kommer inte att hjälpa Lakers ta sig till finalen. En annan spelare som vi alla börjar oroa sig för är den åldrande Lebron James. 34 år gammal och kroppen kommer inte hålla för evigt, han är en maskin det vet vi men vi såg förra säsongen att han också kan bli skadad en längre period, det kommer troligen hända igen och igen ju längre tid han spelare. Vi vill alltid se James i ett bra ljus, han har varit den bästa spelaren i så många år och vi kommer aldrig att glömma vad han gjort men det kommer gå utför och det är helt naturligt.

Lakers med två superstjärnor som inte kommer att spela hela säsongen, ett Lakers med två superstjärnor som kommer att få dra ett tungt lass, två spelare som mycket väl inte kommer vara friska till slutspelet om man måste kämpa som djur ända fram tid. Laget kommer vara bra om det är friskt, om både Davis och James kan hålla sig friska så länge det bara går kommer LA att vara ett stabilt lag. Båda spelarna är bland de bästa i ligan och en farlig duo när de väl kommer spela.

Kan Lakers rollspelare kliva fram? Det är en bra fråga, man har flera nya ansikten i laget mest noterbara är Danny Green och Dwight Howard nu när DeMarcus Cousins kommer vara borta hela säsongen pga en knäskada. Men rollspelarna man har nu jämfört med förra året är en mycket bättre fit om vi tittar på vad James har haft tidigare år. Man har några 3 and D spelare, folk som kan skjuta från tre och ge ytor till Davis och James i paint och det är här James är som bäst när han får driva in i paint och bestämma vad han vill göra om det är att gå på korg eller passa ut den till någon som är fri. Rollspelarna kommer att få bra lägen att kunna förändra matchbilden om en eller två av dem fattar eld och sänker 3-4 treor i matcherna. Men med det sagt så ser inte bänken alls bra ut, djupet finns inte där alls på guardpositionerna. Cook, Bradley, KCP, Caruso och Daniels...Det är inte ett lag vars mål är att ta sig till finalen i detta Western Conference. Enda spelaren jag kan se kan ge James/Davis understöd är Danny Green match ut match in.

Vi ser detta alltför ofta med lag, man är bästa vänner när det går bra och innan säsongen ens börjat ser man att ler och skrattar. Kommer det att bli en sådan säsongen hela vägen för Lakers i år eller kommer vi se en James som slänger folk under bussen i medierna även denna säsong när det går sämre? Kommer han vara missnöjd med AD som han var med Kevin Love för ett par år sen? Att spela med Lebron kommer alltid vara en extra press vart du än spelar men Lebron måste visa utåt i alla fall att han håller sina grabbar om ryggen när det börjar gå sämre. Annars kommer det bli som förra året med alla ungdomarna som inte ens ville spela längre efter att han sa att han ville ha Davis till laget. Det är såna saker som gör att jag tvekar. .

Mina förväntningar är relativt låga på detta Lakers, alla är hype nu inför säsongen och det kommer bli kul att se laget spela och det är alltid kul att se de bästa vara på planen men när december-januari börjar komma och Lakers inte börjat säsongen så som alla tänkte hur kommer det se ut då? Jag tror inte riktigt på detta Lakers, det är ett fint skal utifrån men vad finns det inuti?

Sacramento Kings

Kings har ett spännande lag inför den här säsongen, Fox och Hield har verkligen klivit fram för detta Kings, duon är nyckelspelare för detta lag men kan en till kliva fram i år? Bogdan Bogdanovic är en spelare som varit nyttig för Kings, hans spelstil är att vara en scorer och han är effektiv. Bogdanovic är en killer men kan han kliva upp en nivå till, Kings kommer bli farliga om Bogi kan ta nästa steg i NBA. Kings har ett djupt lag i år, flera nya spelare har kommit in men jag tycker inte det är överflödigt, man har byggt ett lag med en plan den här gången. Slutspel är i sikte och Bogdanovic kan vara en X-faktor.

Kings har tagit in flera veteraner som kommer ge en bra grund för detta unga lag, Joseph, Ariza, Dedmon och Holmes kommer vara nyttiga för laget och jag tycker att Divac har gjort ett bra jobb med att få dessa spelare till laget. Det ger ett bra djup och även om Fox och Hield kommer ha mycket ansvar på sig kommer veteranerna kunna ge understöd och visa vägen när ungdomen inte riktigt har erfarenheten i vissa situationer.

Sac har en bra offensiv, defensiven kan bli bättre men jag tror inte det kommer bli det då man gärna vill höja tempot, i matcherna i Indien för några dagar sen såg vi att laget är sårbart i paint, många enkla poäng gjordes av Pacers och det kommer troligen se ut så resten av säsongen. Dedmon är en bra värvningen men han är inte riktigt en shot blocker utan mer en allround center som är flexibel på att byta i försvaret och kunna guarda flera positioner. Kings släppte iväg Willie Cauley-Stein och han var mer av en shot blocker nu har man inte någon som har den uppgiften i laget och det kommer bli Hawaii basket i Kingsmatcherna i år.

Kommer Luke Walton vara den rätta coachen för detta lag? Walton kommer från ett Lakers där han inte riktigt hade kontrollen över situationen. Nu får han en ny chans i Sacramento, att implementera sin spelstil och sin filosofi där han inte har Lebron James att tävla med. Walton var en assisterande coach till Steve Kerr i GSW, kommer han kunna ge lite Warriors stil över detta Kings som har rätt material för att kunna spela en attraktiv basket och ta sig till slutspel med detta unga lag med en bra grupp veteraner som kan ge extra stabilitet. Det kommer inte bli lätt men man har bra material att jobba med.

Mina förväntningar är mittemellan, jag tror att man kan göra en bra säsong men leder en bra säsong till slutspel? Kings kommer att vara med i fighten men jag tror att man faller på målsnöret som förra säsongen. Man har en ung core och det kommer komma en tid för dem också, man behöver inte stressa.

Phoenix Suns

Vad kan Suns göra den här säsongen? Man var sämst i NBA förra året, det kan inte bli värre i alla fall...Devin Booker kommer ha mycket på sina axlar, kommer han att kunna ta Suns någon vart den här säsongen? Troligen inte men man kan alltid hoppas. Man har en ny coach i Monty Williams som har NBA-erfarenhet från flera olika lag och från assisterande till huvudtränare med. Han är en bra coach i min mening, han har flera års erfarenhet av att vara assisterande hos flera profiler och han har tagit inspiration från dem och kommer skapa sin egen plan utifrån detta. Laget har gjort sig av med TJ Warren, han är en bra spelare som var nöjd med att vara en rotationsspelare så nu har man tappat en vass scorer som kunde vara en avlastningen för Booker.

Ayton och Booker måste spela på en hög nivå hela säsongen, dock måste de ha hjälp. Rubio har kommit in från Jazz men han är ingen som kommer ändra matchbilden helt och hållet själv, hans skytte är under kritik, visst han är en bra passningsspelare men jag har svårt att se att just han kommer att vända Suns mot grönare skogar. Man har inte tillräckligt med talang för att ta sig till slutspelet i år heller. Jag gillar att man skaffat in Dario Saric han kan vara en bra värvning till säsongen om han kommer upp i nivå vilket han inte riktigt gjort de senaste två säsongerna.

Mina förväntningar är inte höga på Phoenix, man har som sagt inte tillräckligt med talang för att kunna utmana för slutspelsplats. Bänken är tunn på spelare som kan förändra en match själv, kreativiteten för att göra poäng själv finns inte riktigt där och det gör ju att Booker kommer ha väldigt mycket på sina axlar att bära offensivt, som han haft tidigare också. Kommer han att kunna ta ännu ett steg i sitt spel, möjligen bli en bättre försvarare?

//@jalsjalley






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.