Mina tankar om kommande NBA-säsong.

Atlanta Hawks

Hawks har en fint projekt på gång med detta unga lag. Några säger till och med att man kan komma till slutspel redan i år men jag vill nog vänta och se vad laget går för. Hawks kommer in till den här säsongen med fokus på att fortsätta utveckla Young och Collins tillsammans, båda dessa har en ljus framtid i den här ligan och om Trae Young kan fortsätta där han sluta förra året kommer det gå bra för detta Hawks. Genom draften har man tagit in Cam Reddish från Duke och De’Andre Hunter från Virginia och dessa har man stora förhoppningar på inför framtiden. Båda två har bra potential nu gäller det bara att hitta en plats för dessa i laget. Båda två passar ganska bra in i konceptet, vad Hawks vill göra, med mycket skytte och kunna hålla ett högt tempo i spelet.

Hawks har tagit in Allen Crabbe, Chandler Parsons och Evan Turner från olika trades. Visst dessa kan ge lite understöd till ungdomarna och vara mentorer men dessa tre var mer salary dumps än något annat då deras kontrakt är stora och dåliga. De kommer trade:as iväg under säsongen. Jabari Parker är fortfarande intressant i mina ögon då jag inte tycker att han fått ut allt han kan göra på planen, kan han vara en viktig kugge i detta Hawks i år?

Dewayne Dedmon är en förlust på centerpositionen, det var synd att man tappade honom. Han är en flexibel modern big man som hade hjälpt Hawks på många sätt men han fick ett bra kontrakt från Kings vilket är förståeligt att Deadmon tog. Han kommer saknas i ATL. Andra förluster från laget är inte något att vara ledsen över då dessa spelare är mediokra om vi tittar på det med NBA-ögon.

Vad kan vi förväntas oss av detta Hawks? Offensivt är man stabila tycker jag, man har en gameplan, man spelar med ett högt tempo och man har lyssnat på Houston Rockets analys om att midrange inte är något man ska ägna tid åt. Skytte, offensiva returer och kontringsspel är vad Hawks vill göra men med det ökande tempot blir försvaret lidande och man är oftast väldigt svaga i denna aspekt. Jag tror att Hawks kommer vara intressanta att följa och förhoppningsvis kan man skapa en grund att stå på inför framtiden i detta unga lag.

Charlotte Hornets

Hornets har tappat Kemba Walker, deras bästa spelare som höll detta lag uppe om man ska vara ärlig tillsammans med Jeremey Lamb förra säsongen då dessa två var poängkungarna för laget. Hornets har inte riktigt talangen att göra något mer än att vara i botten denna säsong. Några säger att Rozier kommer axla rollen som Walker hade men det är en riktig stretch då Rozier inte visat att han är någon sådan spelare, han har inte visat någonting sen Celtics slutspel för två år sen. b. Komma in från bänken i Boston eller hålla uppe ett helt lag i 35-40 minuter per match är två helt olika saker. Detta Charlotte kommer få det tufft i år minst sagt.

Är man ett rebuild lag? Såklart man är men kommer det bli en snabb rebuild eller en lång och utdragen alá Sacramento Kings? Med Michael Jordan vid rodret kommer troligen bli det sistnämnda. Han är en av de sämre ägarna i ligan gällande att drafta in spelare och ens att bygga ett lag. Walker var med i 10 år nästan och han fick ingen hjälp, någonsin. Nej, detta Hornets kommer troligen vara och harva i botten av NBA i många år framöver.

Som ni ser har jag inga större tankar om Hornets i år. Walker är en för stor del att ersätta och laget har inte ens försökt ersätta honom egentligen, att ta in Terry Rozier kommer inte lösa någonting.

Bänken kommer vara intressant att följa dock. Man har flera spelare som kan rotera på olika positioner och det kommer bli intressant att se vad man kan komma på så att man kan fortsätta få produktion från bänken som varit en av ligans bästa i ett par säsonger nu. Man har Dwayne Bacon, Malik Monk, Willy Hernangomez och Marvin Williams att luta sig mot som kan ge många poäng när de väl har en bra dag. Det är synd dock att flera av dessa spelare är ganska ojämna, Bacon och Monk kan ge dig 20 poäng från bänken ena matchen 0-5 poäng i nästa match. Laget har flera unga spelare att titta efter och se om de kan utvecklas, Bacon och Miles Bridges t ex, bänken är nog det enda positiva jag kan lägga till för detta Hornets denna säsong.

Miami Heat

Heat skaffade sig en av ligans bättre spelare i Jimmy Butler, med honom i laget vill man satsa all out på att komma till slutspelet. Butler är ett mycket fint tillskott till detta Heat då man har saknat en stjärna i detta lag, Heat överlag har varit ett ganska bra lag men mycket skador på flera tongivande spelare som Goran Dragic, Dwayne Wade och Hassan Whiteside har varit ivägen under flera års tid nu. Detta Heat kommer vara intressanta i mina ögon, man har en bra grund och nu med Butler i laget har man fått sin stjärna som man letat efter. Man är dock inte klara där, man håller ögonen på Chris Paul just nu för att trade:a till sig från OKC för att få in ännu en stjärna för att backa upp Butler. Vi får se vad som händer med det.

Mina förväntningar inför säsongen för detta Heat är att man är med i slutspelet, runt 6:e plats är en ganska rättvis bedömning då skador troligen kommer göra det svårare för detta lag att slåss mot andra lag om högre position. Heats djup i PG positionen är ett frågetecken, Dragic har varit skadad majoriteten av de senaste 2-3 åren och det kommer troligen att fortsätta även i år. Justise Winslow kommer troligen vara backup där även om han inte är en renodlad point guard. Det kommer bli intressant att se om man kan ordna CP3, hans kontrakt är dåligt för Heat och laget vill att Paul ska släppa nästan 40 miljoner dollar för att göra trade:en möjlig och det är där vi stannat.

Orlando Magic

Jag har redan skrivit mina tankar om Magic. Kolla in!

[https://1x2.se/speltips/2019-08-16-orlando-magic-kan-man-ta-sig-till-slutspel]

Washington Wizards

Wizards är ett lag som haft det svårt senaste 2 åren. John Wall, deras franchise spelare, har varit skadad med tunga skador och har varit borta länge. Kommer han någonsin att komma tillbaka i gammal god form? Mest troligt inte, sen har man lagt in mycket pengar i honom.

Bradley Beal är Wizards enda spelare som är något att lyfta i mina ögon. Han är en All-Star och kommer försöka hålla laget levande i öst så länge det bara går, han spelare nästan 40 minuter per match och är igång mest av alla spelare i hela NBA, kommer man att lägga upp ett schema för Beal för att hålla honom frisk längre? Han kommer gå sönder förr eller senare om han spelar 40 minuter per match i 82 matcher och då kommer Wiz inte ha någon att ge bollen till för poäng.

Mina förväntningar för detta lag är inte alltför stora. Man har tagit in rookien Rui Hachimura som man tror på mycket och kommer troligen ge honom mycket speltid. Beal kommer troligen trade:as iväg om säsongen går neråt, annars tycker jag inte Wizards är ett lag att se fram emot om man säger så.

//@jalsjalley

Ett inlägg av