Mina tankar om kommande NBA-säsong.

Chicago Bulls

Bulls är fortfarande ett lag för framtiden, man draftade in Coby White i sommarens draft samt att man har tagit in några veteraner i Satoransky och Thad Young för att vara mentorer till detta unga lag. Detta Bulls är om ett par år ett spännande lag i öst men just nu kommer man inte ur lotteriplatserna 15 till 9. Tveksamt om coach Jim Boylan är rätt man att ta detta lag vidare, han är inte någon som jobbar väl med ungdomar och är “sträng” i sitt sätt att träna och coacha laget. Under förra säsongen bojkottade spelarna till och med ett antal träningspass då Boylan ville träna laget två-tre gånger om dagen och ett av passen skulle vara fys på detta spelar lagen varannan dag i NBA så det var inte så konstigt att folk blev arg.

Deras anfallsspel är kul att titta på, mycket krut i offensiven med Markkanen framförallt. Deras försvar är helt tvärtom. Man är ett hål överallt på planen, alternativt att Wendell Carter kan vara en shot blocker med Thad Young som någon som kan vara en mentor för Carter och på planen kunna hjälpa till med att styra försvaret tillsammans med Carter. Dunn är en okej försvarsspelare på PG positionen pga hans wingspan.

På tal om Dunn, han är ett frågetecken vart han kommer hamna, mest troligen på bänken. Han är en okej försvarare men hans skott och assistmakeri är mediokert. Laget har tagit in två PGs i White och Satoransky vilket ger indikationer på att Dunn troligtvis kommer vara tre valet i denna uppställning.

Bulls som sagt har några fina ungdomar med en bra framtid i NBA som Markkanen, White och Carter, det kommer bli spännande att följa utvecklingen och se vart allt leder.

Cleveland Cavaliers

Cleveland valde att tanka ganska snabbt förra året, Kevin Love blev skadad och man lät JR Smith sitta hela säsongen lång. Med det i åtanke tror jag att Cavs kan spela bättre basket än vad man visade förra säsongen, nu har man tagit in en bra rookie Darius Garland, även om han var skadad mestadels av college säsongen men av vad man kan hitta av honom ser han lovande ut. Han har bra skytte och kan skapa poäng för sina medspelare på en bra nivå.. Sexton och Garland kommer vara nycklarna och framtiden för detta Cavs och det är upp till de att visa att man eventuellt kan vara något liknande vad Portland har i Lillard/McCollum.

K Love och Jordan Clarkson kommer mest troligen att bli trade:ade då Cavs inte kommer slåss om slutspelsplatser och man vill dumpa deras kontrakt.

Laget kommer vara i botten av ligan och i öst men framtiden kommer se bra ut om Garland, Sexton och Osman kan visa upp sig och spela bra och jämn nivå. Man har en ny coach i laget vilket kommer ge Cavs lite växtvärk och det kommer ta ett litet tag innan man kommer in i det hela, dock är han en veteran i gamet och detta Cavs, med så många unga spelare, kommer inte vara ett så stort hopp från college till NBA. Coach Beilien har en tung ryggsäck med sig in till NBA med erfarenhet och taktiskt kunskap som kommer ge Cleveland en bra miljö att utvecklas i. Inga större förväntningar på detta lag. Kommer bli kul att se hur deras backcourt utvecklas tillsammans.

Detroit Pistons

Pistons inför denna säsong kommer, som förra säsongen, att handla om Blake Griffins vara eller icke vara på planen pga skadeproblem. Han tillsammans med Andre Drummond kommer vara nycklarna till framgång för detta Pistons. Griffin är lagets playmaker, han gör poäng och assisterar medans Drummond kommer, som vanligt, vara deras returtagare nummer ett offensivt och defensivt. Drummond är på sitt sista år innan FA nästa sommar, han kommer vilja gå 100% varje match för att visa att han förtjänar ett maxkontrakt, om inte i Detroit så någon annanstans.

Som tidigare sagt så är Griffin en av de två nycklarna till framgång för detta Pistons, man har inte mycket annat i tanken än Griffins allround spelstil. Visst man har tagit in Derrick Rose och Joe Johnson men dessa två veteraner är inte riktigt att lita på i 82 matcher. Rose med sin skadehistoria och ISO Joe som spelat i Big 3 kommer troligen behöva ett x antal matcher att komma igång.

Pistons kommer få det tufft att komma till slutspel, man kommer slåss med Brooklyn Nets, Miami Heat och Orlando Magic alla fyra lag har en bra chans att ta sig till slutspel. Jag tror på att Pistons kan slinka in på 8:e plats om man kan få igång någon annan än Griffin och Drummond i laget på en jämn basis. Laget på papperet ser tunn ut framförallt framåt i skyttet från tre, man har senaste 4-5 åren inte haft någon som kan skjuta från tre på en jämn nivå. Man hade Wayne Ellington från februari och framåt men han har stuckit till NY. Om man kunnat få Luke Kennard att sätta 3-4 treor per match och få honom att dra till sig försvaret hade det gjort väldigt mycket för detta Pistons.

Detroit kommer att få det svårt att fightas med många av lagen i NBA, man kan dock överraska lag som har ett tufft spelschema eller om Griffin kan komma upp clutch tillsammans med D Rose i ett antal matcher som förra säsongens inledning där man spelade dåligt men Blake fixade segrar ändå.

Inga stora förväntningar på detta Pistons då man inte har någon spacing i anfallet och om Griffin inte har sin dag är det tunt med folk som kan ta över i en hel match. Skadebenägna spelare bland nyckelspelare och det kan sluta med en plats utanför topp 8 i år.

Indiana Pacers

Pacers förlorade Bojan Bogdanovic och Thaddeus Young men man fick in tre mycket bra tillskott till laget i Jeremey Lamb, Malcolm Brogdan och TJ Warren tillsammans med en comeback från Victor Oladipo (förhoppningsvis senare under säsongen) kommer man vara ett farligt lag i mitten av slutspelsträdet. Pacers är ett organiserat lag som har en av NBAs bästa defensiv och med Sabonis och Turner i mitten är man stabila inside också, både framåt och bakåt.

Detta Pacers kommer att vara ungefär där de var förra säsongen, laget slåss om hemmafavör i slutspelet och även om man förlorat bra spelare tror jag att man kan visa att man fortfarande är ett lag att räkna med. Bänken ser lite tunnare ut utan Sabonis, som kommer starta bredvid Turner denna säsong, förhoppningsvis kan Holidaybröderna och McDermott komma in på planen med lite glöd.

Jag gillar detta Pacers lag de kommer vara “sleepers” i öst och kommer troligen vara undervärderade eftersom Bogdanovic var en stor del i framgången medans Oladipo fortfarande är skadad i början av säsongen. Kommer hålla koll på detta lag, speciellt på hemmaplan där man är starka.

Milwaukee Bucks

Är det en do or die säsong för detta Bucks? Om man inte tar sig till ECF är Gianns borta i FA 2021? Om man vinner finalen kommer han vara kvar? Har man en tillräckligt bra trupp för att komma till finalen i år eller är Giannis svagheter för stora för att kunna komma sig vidare? Giannis, vad det såg ut som förra året, måste börja skjuta bättre än 27% från trepoängaren för att kunna ta sig förbi EFC då det är för enkelt att veta vad han ska göra, det funkar i grundserien där inte många lag “orkar” bry sig för mycket då det är 82 matcher som ska spelas. I lutspelet är han scoutad till max och man har en gameplan för att stoppa honom till varje pris. Lopez och Middleton måste studsa upp ett par snäpp i slutspelet för att hjälpa Giannis, man kunde inte riktigt göra det senast.

Bucks kommer troligen vara ett bra grundserielag som förra säsongen men det är i slutspelet allt gäller, kommer man kunna ta bort sina svagheter tillräckligt mycket för att ta sig ända till finalen? Det är en stor fråga för detta Bucks, om deras framtid och FA i 2021.

//@jalsjalley

Ett inlägg av