Premier League tar ett kortare uppehåll och istället bjuds vi på cupfotboll från de brittiska öarna. Till helgen väntar FA Cupen, men redan nu i veckan ska vi utse två finallag till Ligacupen. Eller ja, Carabao Cup som den officiellt heter numera. Manchester City har redan tagit sig till final, det vågar jag lova. Man spöade ju Burton med hela 9-0 i den första matchen och kan därmed ställa ut skorna i returen.

Vilka som ställs emot Manchester City är dock oklart. Liten fördel är det för Tottenham med tanke på att man vann det första mötet med 1-0. Men frånvaroläget för Spurs är påtagligt och nu är det Chelsea som har fördelen att spela på hemmaplan.

Chelsea

The Blues åkte på en rättvis och klar förlust i helgens derby mot Arsenal. Tränare Maurizio Sarri var inte nådig på presskonferensen efteråt då han lågmält, men stenhårt, skällde ut sina egna spelare. Räkna dock inte med några större rockader här. Bästa laget lär spela då supportrar och styrelse börjar känna vittring på en titel.

Skadeläge Chelsea

Alvaro Morato har lämnat den engelska huvudstaden för att istället fortsätta sin karriär i den spanska hos Atletico Madrid. Ersättaren heter Gonzalo Higuain, men i skrivande stund har ännu inte övergången gjorts officiellt och därmed kan vi räkna bort argentinaren från denna match. Den enda skadade spelaren som Sarri tvingas klara sig utan är Ruben Loftus-Cheek.

Tottenham

Trots flera nyckelspelare borta och underläge så lyckades Tottenham vända derbyt mot Fulham till seger senast. Det gav givetvis självförtroende för truppen då man bevisade att man klarar av att håva in vinster även utan Harry Kane och Heung-Min Son. Nu har man ytterligare nyckelspelare på skadelistan och frågan är om inte Tottenham behöver förstärka inför den kritiska våren...?

Skadeläge Tottenham

Sedan tidigare har vi Victor Wanyama och Moussa Sissoko uppsatta på skadelistan. De spelarna klarar man sig dock utan. Frågan är om man gör det utan Harry Kane och Dele Alli som båda bör vara borta ett par veckor till. Dessutom är Heung-Min Son fortsatt iväg med landslaget och Lucas Moura verkar ännu inte vara 100% återställd. Tuffa, tuffa avbräck för Spurs.

Summering och speltips

Chelsea kommer att ställa upp med ett starkare lag på pappret än vad gästande Tottenham gör. Skadeläget gör att det blir så. Hemmaplansfördelen går inte heller att blunda för. Dessutom lär hemmaspelarna vara oerhört taggade efter den utskällning man fick medialt av sin tränare. Alla faktorer gör att man måste tro på en ordentlig urladdning från hemmalaget som jag måste undra om gästarna kan stå emot. Chelsea-1 Asian Handicap till över dubbla oddset kommer jag inte att sitta utan under torsdagskvällen.

Ett inlägg av