Måndagskvällen bjuder på ett litet ångestmöte i Serie A. Milan kommer från förlust i den italienska supercup-finalen mot Juventus. Dessutom ser man ut att bli av med Gonzalo Higuain som vill återförenas med Maurizio Sarri i Chelsea. Milan vill ersätta honom med Krzysztof Piatek som just nu tillhör Genoa. Säsongens succéman har öst in mål men ser nu ut att vara förlorad för Genoa.

Även om den övergångskarusellen är det enda som skapar rubriker kring dessa två lag just nu så ska en match spelas med tre poäng på spel - och läget är ganska kritiskt i båda lagen.

Genoa

En seger på de 13 senaste ligamatcherna för Genoa gör att vi måste kalla formen för kritiskt usel. Trots att man fick in den rutinerade och respekterade tränaren Cesare Prandelli så har spelet inte lyft och vinsterna fortsätter att lysa med sin frånvaro. Skadeläget är dock lovande här och den tidigare förbundskaptenen har nästan en full trupp till sitt förfogande. Frågan är om truppen är bra nog att vända på detta?

Skadeläge Genoa

Inga skador att rapportera. Däremot så saknas mannen alla pratar om. Krzysztof Piatek är avstängd och missar matchen. Det mesta talar därmed för att polacken har gjort sin sista match i Genoas tröja då övergången till Milan bör vara klar under veckan som kommer. Det råder vissa små frågetecken kring mittfältarna Sandro och Oscar Hiljemark också, men den duon bör vara redo för spel.

Milan

Inte heller Milans form är något att skryta om. En seger på de fem senaste ligamatcherna. Förlust mot Fiorentina och kryss mot Bologna, Frosinone och Torino är direkt svagta resultatet. Nu vann man visserligen den senaste ligamatchen mot SPAL men det krävs att man fortsätter krita ned trepoängare i protokollet om drömmen om Champions League ska bli verklighet.

Skadeläge Milan

Alessio Romagnoli, Davide Calabria och Franck Kessié saknas alla tre på grund av avstängning. Men det tar inte slut där. Ivan Strinic, Mattia Caldara, Lucas Biglia och Giacomo Bonaventura är borta på grund av skada. Dessutom tvingas vi givetvis sätta ett stort frågetecken på Gonzalo Higuain som med största sannolikhet inte kommer spela här då han inte vill riskera skada på grund av den kommande flytten till London och Chelsea.

Summering och speltips

Jaha, hur ska man välja sida här? Det blir givetvis oerhört svårt. Genoas form är urusel och laget har extremt svårt att vinna. Dessutom saknar man sin bästa målskytt, men samtidigt har man inte en enda skada i truppen. Milan saknar en halv startelva varav ett gäng nyckelspelare, men trots det så bör man kunna ställa ett hyfsat lag på benen. Jag lutar dock mot att detta blir ett ställningskrig där båda lagen snarare är rädda för att förlora än ser chansen att vinna. Underspelet på 2,5-linan till ett odds runt 1,80 ser jag därför som det mest troliga här. Framförallt då båda lagen saknar sina ordinarie spjutspetsar. Hitta de bästa oddsen på Serie A här.

Ett inlägg av