Ännu en helg, ännu ett derby. I skuggan av Arsenal - Chelsea, så tar Fulham emot Tottenham på Craven Cottage. I vanliga fall en match där Tottenham ska vara stora favoriter, men med tanke på förutsättningarna så finns det ganska fina möjligheter för Fulham att utmana Spurs här. Frånvaroläget i Tottenham talar för Fulham, men frågan är om inte Fulham själva är deras värsta fiende för tillfället...?

Fulham

Det rapporteras om interna bråk i laget mellan de båda anfallarna Aboubakar Kamara och Aleksandr Mitrovic. Inte nog med att de båda bråkar om vem som ska ta hand om straffarna så har rapporter om bråk utanför planen även nått media. Knappast ett ultimat läge för Claudio Ranieri. På tal om stökigheter så ska det även bli intressant att se om nyförvärvet Ryan Babel får speltid här.

Skadeläge Fulham

Den ordinarie mittbacken Alfie Mawson är borta och missar detta möte på grund av knäskada. Andre-Frank Anguissa är tillbaka i full träning och kan vara aktuell för spel här. Det är dock inte Aboubakar Kamara som är avstängd av den egna klubben på grund av bråket med Aleksandr Mitrovic.

Tottenham

Två förluster på de tre senaste matcherna har gjort att Tottenham nu bjuder in Chelsea, Manchester United och Arsenal i kampen om Champions League. Senast skapade man visserligen mängder av målchanser mot Manchester United, men bollen ville inte in. Nu har man dessutom sålt Mousa Dembélé till kinesisk klubb och saknar två offensiva nyckelspelare...

Skadeläge Tottenham

Harry Kane är borta i runt en månad på grund av en ankelskada. Det är ett enormt bakslag då ersättaren Fernando Llorente håller långt ifrån samma klass. Dessutom saknas Moussa Sissoko som klev av tidigt med hamstring-problem i den senaste matchen. Victor Wanyama är fortsatt borta och det råder frågetecken kring Eric Dier och Lucas Moura... På det så saknas Heung-Min Son som är iväg på asiatiska mästerskapen. Tungt frånvaroläge för Spurs!

Summering och speltips

Fulham har skrällchans, det måste vi konstatera med tanke på Tottenhams frånvaroläge. Det vet givetvis Fulham om och känner jag Ranieri rätt så kommer han att ge laget order om att attackera här. Problemet med Fulham är dock defensiven. Man släpper in oerhört mycket mål och även om Tottenham saknar Kane och Son så finns Eriksen, Lamela, Alli och kanske även Moura tillgängliga. Jag ser framför mig ett ganska intensivt och chansrikt derbyt, därav landar jag nog i ett överspel här. Över 2,5 mål finns att hitta till 1,90. De bästa oddsen på Premier League hittar du här.

Ett inlägg av