En riktig spansk godbit väntar i spanska huvudstaden till helgen. Stora mäktiga Real Madrid mot stökiga och smått galna Sevilla. Det har givetvis alla förutsättningar att bli en fantastisk match, men den präglas också av en hel del ångest då formen på de båda lagen är ifrågasatt. Sevilla har återigen fått besök av sitt gamla vanliga spöke gällande bortaspelet och Real Madrid vet vi om gör en av sina svagaste säsonger på mycket länge.

Det finns dock statistik som talar kraftigt till Real Madrids fördel här. Men mer om den längre ner i texten.

Real Madrid

Vinst senast mot Real Betis i en mycket jämn match och därefter avancemang i Copa del Rey ger visst andrum till Real Madrid. Denna match är dock en ny måste-match då Real Madrid och Sevilla står på samma poäng i ligan. En förlust här, på hemmaplan, och därmed försämrade chanser att nå topp 3 skulle vara en ny missräkning för marängerna.

Skadeläge Real Madrid

Här börjar listan bli läskigt lång. Marcos Llorente, Toni Kroos, Thibaut Courtois, Mariano och Jesús Vallejo är defintivt borta från detta möte. Dessutom råder det stora frågetecken kring Karim Benzema, Gareth Bale och Marco Asensio. När tränare Santiago Solari dessutom vägrar spela med Isco så blir alternativen rätt få för Real Madrid.

Sevilla

Två kryss och en seger på de tre senaste matcherna gör att Sevilla nu halkat efter ordentligt i den absoluta toppen. Nu handlar det snarare om att säkra en placering bland de fyra bästa och därmed spel i Champions League kommande säsong. Då behöver man förbättra sitt bortaspel. Sex raka bortamatcher utan seger - så kan man inte hålla på om man på allvar vill vara med och slåss om troféer.

Skadeläge Sevilla

Innermittfältaren Roque Mesa är otillgänglig här på grund av avstängning. Utöver honom så saknas dessutom Nolito samt Maxime Gonalons. Ingen av dessa spelare är att betrakta som nyckelspelare, således kan Sevilla ställa upp med det bästa man har i denna match.

Summering och speltips

Skadeläget oroar, formen i stort denna säsong oroar, storspelarnas insatser på senare tid oroar. Det som ger hopp till Real Madrid inför denna match är två saker. Vinicius Jr har på kort tid visat att han har en enorm potential och hans insatser har gett Real Madrids supportrar framtidstro som är ovärderlig just nu. Det andra som ger hopp inför denna match är historiken kring detta möte. Real Madrid har nämligen 13(!) raka segrar hemma på Santiago Bernabeu mot Sevilla. Den statistiken är tung och går inte att blunda för. Jag vågar i alla fall inte göra det. 1,70 på 14:e raka måste klickas. Hitta de bästa oddsen på La Liga här.

Ett inlägg av