Helgens italienska höjdpunkt hittar vi på Stadio San Paolo där de två ljusblå lagen Napoli och Lazio drabbar samman i vad som brukar bli en väldigt händelserik match. Denna gång har dock förutsättningarna dragits ned ordentligt för hemmalaget Napoli som lider av trippa avstängingarna och en skada på idel nyckelspelare.

Napoli spelar återigen för att haka på Juventus i toppen och samtidigt hålla Inter på avstånd. Lazio har just nu den viktiga fjärdeplatsen, men Milan jagar och är bara en poäng bakom.

Napoli

Efter förlusten borta mot Inter studsade Napoli tillbaka relativt fort och besegrade Bologna hemma med 3-2 innan det var dags för uppehåll. Omstarten inleddes med cupseger mot Sassuolo med klara 2-0, men nu tvingas Carlo Ancelotti till ofrivillig rotation då en kvartett nyckelspelare saknas. Napoli är visserligen vana vid att rotera vid det här laget, men frågan är om inte denna rotation kommer vid fel tillfälle.

Skadeläge Napoli

Till att börja med så saknas mittbacken Vlad Chiriches som är långtidsskadad. Till skadelistan adderar vi dessutom lagkaptenen Marek Hamsik som är borta någon vecka till. Det största problemet är dock avstängningarna. Mittfältsmotorn Allan är avstängd, mittbacksgeneralen Kalidou Koulibaly är avstängd och det offensiva geniet Lorenzo Insigne är avstängd.

Lazio

Lazios höstsäsong var lite blandad. Efter en svag period så avslutade man ändå med två vinster och ett kryss vilket innebär att man ändå befinner sig på en bra position nu när serien vänder. Före ärkerivalen Roma och före Milan i kampen om den viktiga Champions League-platsen. Tränare Simeone Inzaghi har heller inte särskilt mycket bekymmer inför detta möte rent truppmässigt.

Skadeläge Lazio

Hör och häpna, men Lazio har inte en enda spelare uppsatt på skadelistan. Inte en enda. Den enda spelare man saknar är Adam Marusic som är avstängd och i hans ställe bör Senad Lulic spela, samtidigt som Jordan Lukaku bör ta hand om vänsterkanten. Framåt är frågan vem av Luis Alberto och Joaquin Correa som får kampera ihop med Ciro Immobile.

Summering och speltips

En vanlig dag, med fulla trupper, så ska Napoli vinna denna match. Det är en hur man än vrider och vänder, en tydlig kvalitetsskillnad på de två lagen sett tilll både tränare och trupp. Nu har dock förutsättningarna kastats omkull på grund av Napolis frånvarosituation och oddsen bör nog betraktas som väldigt jämna. Jag vågar därmed inte sia om eventuell segrare, däremot tror jag att det blir en rolig match. Det brukar ju bli det. De senaste fyra matcherna har samtliga gått över 2,5 och jag tror den trenden fortsätter. 1,80 får man på att vi får se minst tre mål. Taget säger jag. Hitta de bästa oddsen på Serie A här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar