Som vanligt när det vankas Premier League så är det ett London-derby som väntar. Denna gång är det ett prestigefullt sådant när Arsenal tar emot Chelsea. I potten ligger den viktiga Champions League-platsen och med tanke på att Liverpool och Manchester City dragit ifrån så står det mellan London-klubbarna Arsenal, Chelsea, Tottenham samt Manchester United som vaknat till liv igen. Räkna med en kamp som lever hela vägen in på målsnöret.

Arsenal

Arsenal är i stort sett piskade att vinna här. Förlust här samtidigt som Manchester United vinner och Arsenal behöver hämta in 10 poäng för att ta sig till Champions League. Den uppförsbacken är kanske för brant. Unai Emerys gäng kommer också från en svag prestation och förlust i förra veckans derby mot West Ham, så frågan är hur Arsenal egentligen mår för tillfället.

Skadeläge Arsenal

Talangen Konstantinos Mavropanos är tillbaka i träning efter en längre tids skadefrånvaro. Greken lär visserligen inte vara tillgänglig för elvan. Det är inte heller Henrikh Mkhitaryan, Rob Holding eller Danny Welbeck som alla är skadade. Läget är dock klart bättre och Unai Emery har mer eller mindre samtliga nyckelspelare tillgängliga här.

Chelsea

Bättre tongångar är det i The Blues. Man har fjärdeplatsen i egna händer, sex poäng före Arsenal och dessutom verkar man när som helst göra klart med Gonzalo Higuain som bör vara en uppväxling jämfört med Oliver Giroud och Alvaro Morata. Senast Higuain spelade under Maurizio Sarri så slog han målrekordet i Serie A...

Skadeläge Chelsea

Den danske mittbacken Andreas Christensen är borta på grund av skada. Annars går Ruben Loftus-Cheek och Daniel Drinkwater en kamp mot klockan, även om de båda ändå inte lär ta plats på bänken. Även Alvaro Morata rapporteras vara småskadad, men där verkar det dessutom bli försäljning till Atletio Madrid.

Summering och speltips

Arsenal har hemmaplan. Det är egentligen det enda som talar för Arsenal här. Chelsea har ett bättre lag, en bättre tränare och bättre form. Chelsea har också varit som allra bäst denna säsong när man möter lag som bjuder upp och därmed lämnar lite ytor. Det kommer Arsenal definitivt att göra och det tror jag är till Chelseas fördel. Hemmalaget har dessutom lite trubbel med Mesut Özil som bråkar med Unai Emery. Jag tycker det osar Chelsea-seger här och testar en liten peng på det. Hitta de bästa oddsen på Premier League här.

Ett inlägg av