Fem raka vinster. Det är en oerhört imponerande start för Ole Gunnar Solskjaer i Manchester United. Varken Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Unai Emery eller någon annan av tränarna för konkurrerande lag har inlett sin sejour med fem raka segrar. Det har dock varit tacksamt motstånd som på pappret ska vara tre poäng, men säg det lag som inte lyckats sjabbla bort en sådan seger lite här och var?

Nu väntar dock Tottenham på bortaplan i en match som mycket väl kan avgöra våren för Manchester United. Vinst här och jag vågar lova att man är med och slåss om topp 4 placering i maj. Förlust här och luften går ur litegrann, samtidigt som avståndet kanske blir aningen för stort att hämta igen.

Tottenham

Efter den märkliga förlusten mot Wolves på hemmaplan så studsade Spurs tillbaka och besegrade Cardiff enkelt med 3-0 på bortaplan. I veckan tog man dessutom ett steg närmare final i Ligacupen då man besegrade Chelsea på hemmaplan efter ett omdiskuterat straffmål. Spurs är två poäng bakom Manchester City och sex poäng före Liverpool. Vill man ha en placering på topp 4 när säsongen är slut så vore det oerhört viktigt att försöka hänga av Manchester United så tidigt som möjligt.

Skadeläge Spurs

Skadeläget har ordnat upp sig ganska ordentligt. Nu är det endast fem spelare som är uppsatta på listan. Victor Wanyama och Jan Verthongen är båda två borträknade helt och hållet. En trio osäkra kort har vi i Eric Dier, Lucas Moura samt Mousa Dembele. Det mesta talar för att ingen av dessa tre kommer till spel. Detta är också sista matchen för Heung-Min Son innan sydkoreanen åker iväg på Asiatiska Mästerskapen.

Manchester United

Under det korta matchuppehållet har Manchester United passat på att dra till Dubai på ett mini-träningsläger. Positiviteten flödar just nu runt klubben, både från supportrar men för all del också från alla spelare i diverse intervjuer. Konkurrensen tätnar också till ordentligt nu när Romelu Lukaku och Alexis Sanchez är skadefria och vill ha speltid. Lyxproblem väntar för Solskjaer.

Skadeläge Manchester United

Eric Bailly är fortsatt avstängd och missar detta möte. Även Marcos Rojo är borträknad på grund av skada. Sedan har vi tre osäkra spelare i form av Chris Smalling, Alexis Sanchez och Paul Pogba. Den sistnämnda ska dock vara 100% redo för spel enligt Ole Gunnar Solskjaer och vi räknar med storstjärnan i startelvan mot Spurs. Alexis Sanchez är 50/50 och kan kanske ta en plats på bänken här.

Summering och speltips

Detta blir givetvis helgens mest intressanta match. Är Manchester United, under Solskaer, på riktigt eller inte? Det svaret har vi inte kunnat slå fast hittills med tanke på motståndet, men nu får vi i alla fall en fingervisning. Jag räknar med en fartfylld match där båda lagen går på offensiven. Jag räknar också med mål - åt båda håll. Någonstans vill jag så gärna tro att Solskjaer är rätt man och någonstans säger magkänslan att United har goda chanser här. Därför måste jag testa +0,5 på United runt 1,90. Hitta de bästa oddsen på Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar