Mörkret runt Real Madrid fortsätter. I återstarten av La Liga kryssade man mot Villarreal. Det följdes upp med förlust hemma mot Real Sociedad. Frågan är om det ens går att bli sämre? Energin är slut och varenda lag som möter Real Madrid för tillfället ser sin chans att plocka en meriterande seger mot giganten.

Lite plåster på såren givetvis att man vann komfortabelt mot Leganes i veckans Copa del Rey, men då är det ändå betoning på litet plåster. Här måste Real Madrid vinna, men man ställs mot ett taggat och vasst Real Betis.

Real Betis

Tre vinster, ett kryss och en torsk på fem senaste är ju ganska starka papper. Att det där krysset och den där förlusten kom i de två senaste matcherna gör dock att vi får sitta ett litet frågetecken på formen. Man har dock häng på toppen och är endast fyra poäng bakom Real Madrid och fem poäng bakom Alaves. Dessutom är man kvar i Europa League.

Skadeläge Real Betis

Takashi Inui är borta med Japan på Asiatiska Mästerskapen, i övrigt är det stort frågetecken på succéspelaren Júnior Firpo som är tillbaka i lätt träning. Det mesta talar för att han missar även denna match och att den tidigare Barca-spelaren Cristian Tello får ta platsen på kanten. Dessutom saknas ordinarie mittbacken Sidnei.

Real Madrid

10 poäng efter Barcelona och inte ens topp 4 för tillfället är så underkänt det bara kan bli för Real Madrid. Nu saknas bara att man åker ut mot Ajax i Champions League så är fiaskot fullbordat. Det börjar dessutom viskas om en återkomst för Jose Mourinho och frågan är om det verkligen är rätt väg att gå för Real Madrid. Glädjande är dock att Vinicius Jr visat fin form och kanske är det 18-åringen som ska få marängernas form att vända? Han är, hur som helst, det enda glädjeämnet för Real Madrid just nu.

Skadeläge Real Madrid

Inte heller här ser det särskilt ljust ut. Till att börja med så är Lucas Vazquez avstängd. På det så är Toni Kroos, Gareth Bale, Thibaut Courtois och Marcos Llorente skadade. Addera småskador på Mariano Diaz och Marco Asensio så förstår man ganska snabbt att det är ett skadeskjutet Real Madrid som ställer upp här. Positivt är väl att Santiago Solari inte har något annat val än att spela Isco från start...

Summering och speltips

Real Betis har varit lite mindre hawaii denna säsong än den förra. Kanske inte så konstigt när man behövt spela Europa League också. Här tror jag dock man kommer gå för det. Man vet om Real Madrids form och skadeproblem, vilket bör betyda att man ser sin chans. Real Madrid har inget annat val än att gå för det. Jag räknar därför med en ganska öppen match, med chanser åt båda håll. Överspelet på 3,0 till dubbla insatsen känns därför mycket vettig här. Vi ser fram emot en mycket trevlig kvällsmatch på Benito Villamarin. Hitta de bästa oddsen på La Liga här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar