Barcelona bara vinner och vinner och vinner. Eibar bara kryssar och kryssar och kryssar. Detta kommer med största sannolikhet bli en match där frågan vi ställer oss är hur många bollar Barcelona vinner med. Det brukar nämligen bli så när dessa två lag möts. Tar vi en titt på historiken mellan lagen så har Barcelona vunnit sex raka matcher mot Eibar och målskillnaden på dessa sex matcher är löjliga 23-4. Snittet ligger alltså på 3,8 för Barcelona och 0,6 för Eibar.

Med tanke på Real Madrids kräftgång så kommer nog Barcelona vilja spika ligatiteln tidigt för att kunna ge sig själva bästa möjliga förutsättningar att gå långt i Champions League.

Barcelona

Formen är på topp hos serieledarna. Fem raka ligavinster och bara ett insläppt mål på dessa fem matcher. Dessutom ett skadeläge som är överkomligt. Atletico Madrid hakar visserligen på i toppen av La Liga, men huvudstadslaget tappade poäng senast och Barcelonas ledning är nu fem poäng. Det ska mycket till för att katalanerna inte plockar hem ligatiteln även denna säsong...

Skadeläge Barcelona

Ett namn saknas ordentligt och det är mittbacken Samuel Umtiti. Ersättare lär bli Clément Lenglet, men kvalitetsskillnaden där är fortsatt hyfsat stor. I övrigt är det frågetecken på Thomas Vermaelen och Sergi Samper, medans Rafinha är långtidsskadad. Detta betyder att vi lär få se bästa lag på planen från Barcelona. Frågan är om det blir Semedo eller Roberto som högerback och vem som tar den offensiva rollen till vänster. Coutinho eller Dembélé...

Eibar

Gästerna har oerhört svårt att vinna för tillfället och dalar i tabellen. Så lyder domen om man har en negativ ingångsvinkel. Ska man vara optimist så har laget oerhört svårt att förlora just nu också. Fyra raka kryss och en placering i mitten av La Liga är ju faktiskt en överprestation sett till storleken på denna klubb. Spelarmaterialet är fint och man har faktiskt slagit Real Madrid med 3-0 samt plockat poäng av Atletico Madrid denna säsong.

Skadeläge Eibar

Mittbacken Ivan Ramis är ett stort frågetecken här, vilket i så fall betyder att Arbilla och Oliveira tar hand om mittlåset. Pedro Leon och Charles kommer definitivt inte till spel, men det är å andra sidan inga större avbräck. Leon har inte gjort en enda sekund denna säsong och Charles har mest agerat inhoppare för Eibar hittills.

Summering och speltips

Så, vad landar vi i? Barcelona är i toppform för tillfället och radar upp segrar. Att man dessutom trivs extra bra mot just Eibar råder det ju inga tvivel om. Det jag fastnar för är dock Barcelonas defensiv och förmågan att hålla nollan. Endast ett insläppt mål på de fem senaste matcherna imponerar. Så istället för att spela Barcelona till ett pressat hcp, så väljer jag nog att spela "BLGM - nej". Med andra ord, endast Barcelona att hålla nollan. 1,90 finns att hitta och det tycker jag är oerhört spelbart här. Hitta de bästa oddsen på La Liga här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar