Arsenal har varit ömsom vin, ömsom vatten. Ena sekunden ser man vassa ut, nästa sekund faller man ihop ordentligt. Storförlust borta mot Liverpool följdes upp av storseger hemma mot Fulham. Nu väntar ännu ett derby, denna gång borta mot West Ham. The Hammars går att beskriva på samma sätt som Arsenal faktiskt, fast givetvis i kategorin under de stora lagen. På en bra dag kan man spöa de bästa och på en dålig dag så kan man förlora mot precis vad som helst.

Denna match är givetvis oerhört viktig för Arsenal, dels ur ett supporterperspektiv med den rivalitet som finns mellan klubbarna, men också ur ett tabellmässigt perspektiv.

West Ham

Bara en seger på de fyra senaste matcherna, trots relativt enkelt schema, säger en del om att West Hams förmåga att alltid vara berg- och dalbana. Nu har formen varit svag och skadeläget är dessutom prekärt, men man kan trots allt ställa en ganska lurig startelva på benen och att man dessutom spelar på hemmaplan, i ett derby, gör det lurigt att räkna bort de lila helt och hållet.

Skadeläge West Ham

Marko Arnautovic var tillbaka från skada i cupen, men haltade också ut och det är frågetecken på hans närvaro här. Frågetecken är det också på anfallskollegan Chicharito Hernandez som har ryggproblem. Andriy Yarmolenko, Carlos Sanchez, Jack Wilshere, Winston Reid, Manuel Lanzini och Fabian Balbuena är dock spelare som beräknas vara out helt och hållet till denna match.

Arsenal

Tre poäng efter Chelsea som har den sista Champions League-platsen just nu. Men också bara tre poäng före Manchester United som verkligen har fått farten efter sitt tränarbyte. Januari kommer därför bli oerhört viktigt för Arsenals vår och trevligt för Unai Emery är då att han får tillbaka en hel del spelare till sitt förfogande.

Skadeläge Arsenal

Hector Bellerin, Nacho Monreal, Mesut Özil, Konstantinos Mavropanos, Shkodran Mustafi, Laurent Koscielny. Där har ni listan på spelare som är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel redan i helgens derby. Frågan är hur snabbt Unai Emery vågar ställa dessa spelare på planen. Henrikh Mkhitaryan, Rob Holding och Danny Welbeck är dock alla skadade.

Summering och speltips

Arsenal vet om vad som gäller här och det lilla uppehållet har nog varit nyttigt för Gunners. Framförallt för att man nu fått tillbaka en hel del spelare i defensiven. West Ham på hemmaplan är alltid luriga, men med stora frågetecken både Chicharito och Arnautovic så borde Arsenal ha väldigt goda chanser att vinna här. Dubbla degen finns att hämta på Arsenal-seger och jag vill ändå tro att det är nya tider för Arsenal under Emery. Hitta de bästa oddsen på Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar