För oss som är neutrala gällande den engelska fotbollen så var Liverpools förlust mot Manchester City oerhört välkommen. Nu lever titelstriden i allra högsta grad och den stora frågan är då hur Liverpool väljer att prioritera här. FA Cupen är visserligen anrik, men Liverpools trupp är inte hur bred som helst. Nu väntar slutspel i Champions Leauge mot Bayern München och en jämn titelstrid i Premier League. Har man råd att dessutom satsa på FA Cupen?

Wolves

Vargarna blandar och ger. Efter att ha vunnit med 3-1 borta mot Tottenham så åkte man på däng med 2-0 hemma mot Crystal Palace. En niondeplats i Premier League är dock klart godkänt för nykomlingen som satsar hårt. Vi får säkerligen räkna med en viss rotation från Wolves, men vi kan också räkna med stor motivation då man här har chansen att knäppa en storklubb på näsan och sätta ett ordentligt avtryck på säsongen.

Skadeläge Wolves

Här är det relativt lugnt i bussen. Offensive Diogo Jota och defensive Romain Saiss är de enda frågetecken som finns rent skademässigt. Däremot lär nyckelspelare som Raul Jimenez, Jonny och kanske även Joao Moutinho stå över denna match då samtliga är i behov av lite vila efter det tighta jul- och nyårsschemat

Liverpool

Ja, hur reagerar Liverpool på säsongens första förlust i Premier League? Vissa verkar tro att man aldrig har förlorat tidigare, men det har man ju. Samtliga tre bortamatcher i Champions Leagues gruppspel slutade ju faktiskt med förlust, och det gick ju bra till slut. Den stora frågan här handlar snarare om prioriteringar och med tanke på Liverpools skadeläge samt taktik på transfermarknaden så har Jürgen Klopp inte så många alternativ här...

Skadeläge Liverpool

Först och främst ska vi nämna att Clyne och Solanke lämnat klubben under januari. Dessutom har vi fortfarande en påtaglig skadefrånvaro i defensiven där Joel Matip, Joseph Gomez och Alberto Moreno är osäkra. Den sistnämnde verkar dock vara redo för comeback här. I offensiven rapporteras Roberto Firmino och Mohamed Salah få vila, medans Daniel Sturridge får en efterlängtad chans från start.

Summering och speltips

Många, även spelbolagen, verkar tro att det ska bli stor rotation, lite motivation och kanske lite pyspunka på Liverpool efter förlusten mot Liverpool. Jag tror nog tvärtom. Jag vill tro att man inte accepterar två raka förluster. Dessutom tvingas man ju, på grund av tunn trupp och defensiva skador, att ställa upp ett bra lag med både kvalitet och motivation. Jag måste därför tro att Liverpool löser detta och vinner mot Wolves, framförallt när man får nästan dubbla degen på att Liverpool tar sig vidare till nästa runda.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar