Ibland tycker jag att man överdriver när man kallar lag som bytt tränare och helt plötsligt spelar bra för "pånyttfödda". I Manchester Uniteds fall är det snarare en underdrift. För herregud, vilket lyft man fått under klubbikonen från Norge. Offensiven sprudlar och framförallt är Paul Pogba på den nivå som vi vet han besitter.

Visst går det att konstatera att man haft ett ganska enkelt spelschema, men det tar ingenting ifrån de insatser som vi fått se. Nu väntar dock en tuff bortamatch mot Newcastle och visst är det här som Manchester United sätts på sitt första riktiga prov?

Newcastle

De svartvita befinner sig på femtondeplats, men formen är relativt god då man endast har förlorat en av sina fyra senaste matcher. Senast tog man en stark poäng borta mot ett hemmastarkt Watford. Newcastles problem denna säsong har dock framförallt varit på hemmaplan. Tar vi en titt på hemmatabellen så är faktiskt Newcastle näst sämst i Premier League med endast sju inspelade poäng på 10 matcher hemma på St James' Park.

Skadeläge Newcastle

Tre spelare är 50/50 inför detta möte. Mittbackarna Federico Fernandez, Ciaran Clark och Florian Lejeune går samtliga en kamp mot klockan mot att bli spelklara här. Det troliga är dock att samtliga får se matchen från läktaren eller bänken. Mittfältaren Ki Sung-Yueng har rest till Asiatiska mästerskapen och reservmålvakten Karl Darlow är fortsatt bortäknad på grund av skada.

Manchester United

Tre raka vinster och tolv gjorda mål är facit hittills för Ole Gunnar Solskjaer. Offensiven glödet och nu kan man dessutom välkomna tillbaka ytterligare offensiv kraft till laget i form av Alexis Sanchez. Det gör det oerhört intressant att se hur norrmannen väljer att formera laget. Romelu Lukaku hoppade in senast och gjorde mål direkt, vilket gör det högintressant att se vem som tar den centrala anfallsplatsen.

Skadeläge Man United

Marcus Rashford haltade av senast men ska enligt rapporterna vara redo för spel. Det gör att samtliga offensiva spelare är tillgängliga här. Värre är det bakåt där Phil Jones bör ersätta den avstängde Eric Bailly. Sedan tidigare är mittbackarna Chris Smalling och Marcos Rojo skadade. Det är också mittfältaren Scott McTominay.

Summering och speltips

Det finns väl ingen anledning att tro på en handbroms från Manchester Uniteds sida här. Istället lär man fortsätta att köra plattan i mattan och våga ge frihet i offeniven. Det bör leda till mål, även om Newcastle ställer ut en backlinje bestående av fem försvarare. Manchester United har dock haft problem att hålla nollan. I samtliga av de tre senaste matcherna har man släppt in mål, utan att för den skull vara dåliga defensivt. Det räcker helt enkelt för motståndarna att skrapa fram ett par halvchanser så gör man ett mål. Så, vad tror jag? Jag tror att Manchester United vinner, och jag tror att Newcastle gör mål. Då landar vi i det roliga dubbelspelet Man United + Över 2,5 mål och får ett odds på 2,60! In och hitta de bästa spelen på Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar