Frågan i rubriken är frågan som präglar detta toppmöte. Vinner Liverpool här så skiljer det nio poäng ned till Tottenham och tio poäng ned till Manchester City. Det är ett försprång som jag tror är för stort för någon utmanare att käka ikapp. Ett kryss skulle innebära att det återstår en viss nerv, men framförallt så skulle en seger för Manchester City verkligen göra så att vi får en rafflande vår på de brittiska öarna.

Manchester City

Efter en rad tveksamma insatser så fick vi senast se ett Manchester City som spelade ut registret. Nej, man höll inte nollan den här gången heller. Men offensiven såg återigen vass och Sergio Agüero hade kunnat göra både två, tre och fyra mål på egen hand. Nu stannade lagets målskörd på tre och Agüeros på ett - men det var i alla fall ett steg framåt sett till förlustmatcherna dessförinnan.

Skadeläge Manchester City

Fabian Delph är fortsatt avstängd och kommer defintivt inte till spel. Glädjande är dock att Ilkay Gündogan och framförallt Kevin De Bruyne uppges vara tillgängliga. Pep Guardiolas ord på presskonferensen var positiva och de ljusblå supportrarna håller nog både en och två tummar om att belgaren är redo för spel här. Vi fortsätter dock att räkna bort Benjamin Mendy, Claudio Bravo och Eliaquim Mangala.

Liverpool

Vinsttåget fortsätter tuffa i rask takt framåt. Senast var det Arsenal som man körde över fullständigt. Denna gång var det Roberto Firmino som hade lekstuga med ett hattrick, men visst var även Mohamed Salah, Sadio Mane och Xherdan Shaqiri inblandade - som vanligt. Huruvida Jürgen Klopp vågar vara superoffensiv och ställa schweizaren på planen eller inte återstår att se...

Skadeläge Liverpool

Det oerhört tighta jul- och nyårsschemat har inte påverkat Liverpool nämnvärt på skadefronten. Snarare tvärtom. Här får man tillbaka James Milner från skada och i övrigt så är det samma namn på skadelistan som varit uppsatta där ett tag. Alex Oxlade-Chamberlain är borta resten av säsongen och de två försvararna Joel Matip och Joe Gomez har fortfarande ett par veckor kvar innan de är redo för fotboll igen.

Summering och speltips

Detta bör bli en ordentlig holmgång! Alla förutsättningar finns. Det sa vi visserligen tidigt i höstas också, då slutade det 0-0 på Anfield, men denna gång så finns det ingen poäng att vara rädd om. Manchester City är piskade att vinna för att minska glappet, medans Liverpool (i den form man är i) verkligen ser sin chans att rycka ordentligt i toppen. Addera all offensiv kraft som finns i de båda lagen och addera de båda tränarnas maniska vilja att spela offensiv fotboll så har vi en finfin cocktail som smakar målrikt. Över 3,0 mål kan den fega välja, men jag kommer nog tro på fler mål än så. Hitta de bästa oddsen i Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar