Det tog ett tag innan Unai Emery fick ordning på Arsenal. Det är fullt förståeligt efter 100 år med Arsene Wenger på posten. När Emery till slut hade hittat rätt såg Arsenal ut att vara på riktigt. Underhållande och resultatinriktad fotboll, obesegrade i över 20 matcher. Kanske att man till och med skulle kunna utmana lite om ligatiteln.

Nu står man här och undrar om Emery kanske gasade lite väl mycket och drabbats av soppatorsk? Fulham på hemmaplan måste dock vara en av säsongens bästa chanser att vända trenden och inleda det nya året med lite positiva vibbar.

Arsenal

Det blev en total utskåpning på Anfield och slutresultat 5-1 hade lika gärna kunnat vara det dubbla för Liverpool. Nu har man knappt någon tid alls att repa sig på, men detsamma gäller ju gästerna Fulham. Arsenal är nu fem poäng bort från den viktiga fjärdeplatsen, dessutom jagar nu ett forsmarkt Manchester United som bara är tre poäng bakom...

Skadeläge Arsenal

Det är fortsatt tungt under denna kategori med åtta namn uppsatta på skadelistan. I offensiven hittar vi Henrikh Mkhitaryan och Mesut Özil som stora frågetecken inför denna match. Dessutom är Daniel Welbeck och Emile Smith-Rowe inte tillgängliga. Bakåt har vi Hector Bellerin, Rob Holding, Konstantinos Mavropanos samt Nacho Monreal som samtliga lär missa mötet med Fulham. Det är nästintill en ganska hyfsad startelva som saknas...

Fulham

Det blev till slut en blytung seger mot jumbon Huddersfield och nu har Fulham känning på säker mark. Det var dock inte bara frid och fröjd efter slutsignalen. Mycket handlade om att Aboubakar Kamara snodde en straff från Aleksandr Mitrovic, och missade... Det lär resultera i en bänkplats för Kamara.

Skadeläge Fulham

Arsenal-lånet Calum Chambers är borträknad från detta möte på grund av en klausul som gör att han inte får spela mot klubben som äger honom. Dessutom kommer Fulham till spel utan Andre-Frank Zambo Anguissa. Det mestar pekar även på att Alfie Mawson ställs åt sidan på grund av en smäll mot knäet.

Summering och speltips

Låt oss börja med att konstatera att båda lagen kunde ha mått mycket bättre än vad man gör för tillfället. Arsenal har endast en seger på de fyra senaste matcherna och kommer från en rejäl omgång stryk mot Liverpool i den senaste. Fulham vann visserligen senast, men man är kvar under strecket och på bortaplan har man än så länge tagit två ynka poäng. Att Fulham dessutom har målskillnaden 6-24 säger en hel del om hur bortaspelet har varit. Vi måste väl tro på att den trenden fortsätter? Så länge Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang får minst 75 minuter ihop så bör Arsenal kunna vinna detta med minst två mål. Hitta de bästa Premier League-oddsen här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar