Vad är det som händer med det perfekta bygget Manchester City? Inför säsonger var experter övertygade om att det var City som skulle var loket och frågan man ställde sig var om Liverpool skulle kunna haka på? När vi nu spelat hälften av säsongen så hittar vi Manchester City på en tredjeplats, dessutom i urusel form.

Tre förluster på de fyra senaste matcherna, mot Chelsea, Crystal Palace och Leicester gör att vi måste ställa oss frågande vad som händer. Är det skadorna som gör att man inte levererar? Är det rotationen? Är det avsaknaden av Kevin De Bruyne och Fernandinho? Något är det. Det vi vet är att man nu måste vinna. Det finns inga andra alternativ.

Southampton

Hemmalaget kan spela helt utan press här och det passar nog bra. Senast man gjorde det, under nya tränaren Ralph Hassenhüttl, så spöade man Arsenal på hemmaplan med 3-2. Det följde man sedan upp med att spöa Huddersfield på bortaplan och därmed kan vi konstatera att hemmalaget numera är på säker mark i tabellen.

Skadeläge So'ton

Innermittfältaren Mario Lemina är nära en comeback och kan vara aktuell för spel här. Han kommer att testas på matchdagen för att utvärdera den fysiska statusen. Värre är det för ytterbacken Ryan Bertrand och anfallaren Michael Obafemi som båda två rapporteras missa detta, men inte vara allt för långt borta från comeback.

Manchester City

Som tidigare nämnt - här är det pressat till max. Tottenham har övertagit andraplatsen och upp till Liverpool är det numera sju poäng. Det krävs därmed vinst här och även vinst i nästa omgång - mot just Liverpool, om City vill hänga kvar i titelstriden. Skulle avstånder vara 10 poäng till Liverpool efter nästa omgångs möte så lär Pep Guardiola prioritera bort ligan och satsa allt på Champions League...

Skadeläge Man City

Även här är det fortsatt dystra tider. Sedan tidigare har vi Claudio Bravo, Eliaquim Mangala och Benjamin Mendy uppsatta på skadelistan. Till det får vi dessutom addera Fabian Delph som tog ett rött kort senast. Därmed lär Oleksandr Zinchenko spela vänsterytterback här. Det ständiga frågetecknet Vincent Kompany är tveksam till spel och det gäller även för Fernandinho och Gabriel Jesus...

Summering och speltips

Manchester City behöver en toppinsats här efter två raka bottennapp. Även om skadeläget är anmärknignsvärt och formen svag så ska detta Manchester City kunna leverera under press och jag har verkligen svårt att se detta lag ge upp titelstriden redan innan 2018 blivit 2019. Jag räknar därmed med ett City som är motiverade till max och som går ut och bjuder på en toppinsats. Det behöver man om inte annat för självförtroendet. Southamptons defensiv imponerade inte mot West Ham och jag tror knappast man har någon större chans här. Att City vinner med två mål eller fler känns givet. Hitta de bästa oddsen på Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar