Går det ens att sluta strö lovord över detta Liverpool? Halva säsongen är spelad, man har mött samtliga lag och Liverpools förlustnolla är fortsatt intakt. Senast var det Newcastle och Liverpool-legendaren Rafa Benitez som fick lämna Anfield med en 4-0-förlust i bagaget. Allt verkar vara frid och fröjd när till och med spelare som Dejan Lovren och Fabinho dessutom noteras för mål.

Värre är det för Arsenal, som blandar och ger, och framförallt verkar ha problem med bortaspelet. Efter att ha förlorat borta mot Arsenal så begav man sig till Brighton för att försöka på nytt. Resultatet blev lika på ett och nu ska man ta sig an sin tuffaste utmaning hittills.

Liverpool

Inte nog med att förlustnollan är intakt. Man har också åtta raka ligasegrar vilket bevisar att formen är perfekt. Tar vi en titt på målstatistiken så är även den briljant. På 19 matcher har man gjort 43 mål och endast släppt in sju. Det är nästan löjligt bra. Sju insläppta mål på 19 matcher i Premier League. Hatten av säger vi till Jürgen Klopp. Ingen kommer dock minnas dennas magiska höst om det inte landar i titlar för Liverpool.

Skadeläge Liverpool

Här är det fortsatt defensiven som har lite bekymmer. Joe Gomez och Joel Matip är troligtvis out båda två. Dejan Lovren är dock en fullgod ersättare, vilket han bevisade senast. Högerbacken Trent Alexander-Arnold är dock tillbaka, men James Milner och även Alberto Moreno rapporteras vara osäkra. I offensiven saknas Alex Oxlade-Chamberlain som är borta hela säsongen.

Arsenal

Inför säsongen kom Unai Emery in och gav nytt hopp till Arsenal. Det hoppet har han också levt upp till och stundtals har Arsenal verkligen blomstrad. Däremot har man tvingats till en hel del rotation på grund av skador, vilket troligtvis påverkat prestationerna och poängskörden. Senast hade man knappt en mittback att ställa på planen, samtidigt som Emery valde att byta ut Mesut Özil i paus av taktiska och prestationsmässiga skäl.

Skadeläge Arsenal

Det råder kris i försvaret. Rob Holding, Konstantinos Mavropanos, Shkodran Mustafi och Laurent Koscielny dras alla med skador. De två sistnämnda kan vara aktuella för spel och enligt rapporter är det Mustafi som troligtvis startar bredvid Sokratis. Danny Welbeck, Emile Smith-Rowe, Hector Bellerin och Henrikh Mkhitaryan är troligtvis också helt borta från detta möte. Tveksamt är det även för Nacho Monreal som går en kamp mot klockan...

Summering och speltips

Arsenal är skadeskjutet och Liverpool är i toppform. Många tror säkerligen att detta blir en promenad i parken för Liverpool. Jag är inte riktigt lika säger på att detta slutar 3-0 eller 4-0. Det finns en historik, en rivalitet, en anspänning och psykologiska aspekter som gör att dessa matcher ofta handlar om mer än kvalitet. Arsenal har dessutom en fin offensiv tillgänglig som säkerligen kommer kunna hota Liverpools defensiv. Det går dock inte att blunda helt för form och skadeläge, vilket gör att Liverpool -1 till 1,75 känns som det bästa spelet. Pengarna tillbaka på uddamålsseger och 1,75 i odds på att man vinner med 2-0 eller 3-1. Hitta de bästa oddsen i Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar