Fotbollsvärldens mest klassiska dag, Boxing Day, avslutas med det mycket trevliga mötet mellan Watford och Chelsea. Den första tanken man får när man tänker på dessa lag är offensiv och målglad fotboll. Dessutom bjuds det på trevliga förutsättningar då hemmalaget är i mycket fin form, medans gästande Chelsea snöpligt förlorade senast och därmed är pressade att vinna här för att haka på övriga topplag.

Förhoppningsvis får vi också se svenskt på planen. Ken Sema har funnits i Watfords två senaste startelvor - båda gångerna har Watford plockat trepoängare.

Watford

Vind i seglen för Javi Garcia. Två segrar och ett kryss på de tre senaste matcherna innebar att Watford firade jul som sjua i tabellen. Klart godkänt! Dessutom har spelet sett bättre och bättre ut sedan Gerard Deulofeu återvänt från skada och direkt visat vilken högstanivå han besitter. Han blir viktig för Watfords offensiv i detta möte.

Skadeläge Watford

Fem namn finns uppsatta på Watfords skadelista och den som drar till sig mest uppmärksamhet är Will Hughes. Den offensiva mittfältaren inledde säsongen oerhört positivt men har nu varit borta ett par matcher på grund av en höftskada. Lättare träning är inledd, men räkna inte med spel på denna sida nyår. Borta är också anfallarna Adalberto Penaranda och Andre Gray. Ytterbacken Daryl Janmaat och mittbacken Sebastian Prödl är mycket tveksamma till spel, men de båda försvarsspelarna är tillbaka i träning.

Chelsea

Blytung förlust senast, hemma mot Leicester, var allt annat än planenligt för Chelsea. Anfallsspelet stämde inte och till denna match så viskas det om förändringar där Eden Hazard får kliva tillbaka till en kant och Oliver Giroud tar plats i elvan på Willians bekostnad. På mittfältet gör Loftus-Cheek, Barkley och Kovacic upp om en plats bredvid den givna duon Jorginho och Kanté.

Skadeläge Chelsea

Den danske mittbacken Andreas Christensen är borta och lär inte spela mer under 2018. Dessutom kan vi räkna bort högeryttern Victor Moses. Mer osäkert är det kring Gary Cahill och Alvaro Morata. Den spanska anfallaren har problem med ett knä, men rapporteras också vara på väg att lämna Chelsea under januarifönstret då en flytt till Italien verkar vara högintressant.

Summering och speltips

Vi tror väl alla att detta blir en rolig match att titta på? Watford med sin fina form, formstarke Deulofeu, hemmaplan och vind i seglen. Dessutom med en tränare vars mentalitet knappast är att parkera bussen. Chelsea är satta lite under press, men jag har svårt att se att man står för två raka bottennapp i ligaspelet. Framförallt då man inte har något Champions League att skylla energitappen på. Näe, här tror jag vi får se mål, åt båda håll. Därför väljer jag att kasta in en slant på att båda lagen gör mål till strax under 1,80. Hitta de bästa oddsen på Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar