Tottenham kliver in i julhelgen med ruskig vind i seglen och stort självförtroende. Tre raka segrar i ligan, men framförallt så slog man ärkerivalen Arsenal i åttondelsfinalen av Carabao Cup. Visst, turneringen kanske inte är av högsta prioritet, men en vinst mot rivalerna är alltid en tung skalp. Framförallt då man behövde revanschera sig efter den svaga insatsen i ligaförlusten mot Arsenal för ett par veckor sedan.

Everton går tyngre, men man visade ändå stort mod när man på bortaplan bjöd upp Manchester City till dans. Räkna med en trevlig match på Goodison Park.

Everton

Det är ingen vidare form på Everton. Två kryss och två förluster är resultatet av de fyra senast spelade matcherna. Det betyder givetvis att man har dalat en del i tabellen. Två av matcherna har visserligen varit mot Liverpool och Manchester City - där har Everton stått upp bra. Mot Newcastle och Watford har man dock dippat. Nu är det återigen tufft motstånd som väntar...

Skadeläge Everton

Det är på centralt mittfält man framförallt är oroliga. Idrissa Gueye går en kamp mot klockan och skulle det vara så att han missar matchen så ersätter troligtvis Tom Davies. Osäkert är det också kring James McCarthy som också rapporteras vara mycket tveksam till spel. I övrigt har Marco Silva en full trupp att tillgå.

Tottenham

Två poäng före Chelsea och fem poäng före Arsenal är man inför detta möte. Helt klart godkänt för Tottenham som startade säsongen trögt. Nu är man vidare i Champions League och oavsett hur det går denna omgång i Premier League så firar man jul som topp4. Schemat är dock oerhört tight med tre matcher på sex dagar och frågan hur tränare Mauricio Pochettino väljer att rotera laget.

Skadeläge Tottenham

Här var det nog många Spurs-supportrar som tappade andan när rapporter om att Harry Kane dragit på sig en sjukdom i veckan. Skyttekungen hoppade dock in i mötet med Arsenal och därmed bör vi kunna räkna med att läget är lugnt för målsprutan. Det finns dock fortsatt en lång skadelista som innehåller Vincent Janssen, Davinson Sanchez, Serge Aurier, Mousa Dembélé, Victor Wanyama, Eric Dier och Jan Verthongen. Tungt läge med tanke på det tighta schemat.

Summering och speltips

Med tanke på att Everton vågade spela offensivt på bortaplan mot Manchester City så har jag svårt att se varför man skulle parkera någon buss hemma mot Tottenham. Den logiken går inte alls ihop. Framförallt inte med det lag och den tränare man har. Everton är underdog här och kommer försöka slå ur underläge. Tottenham är i mycket fin form och med en frisk och kry Harry Kane så kan man nästan alltid räkna med mål. Dessutom kommer denna matchbild troligtvis passa Tottenham bättre då Everton kommer bjuda på mer ytor än vad Burnley gjorde i den förra omgången. Därmed landar jag också i ett överspel där linan är på 2,5. Hitta de bästa oddsen i Premier League här.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christoffer Svanemar Christoffer Svanemar