Säg något som inte går Liverpools väg just nu? Man hade kniven mot strupen i en måste-match mot Napoli i Champions Leagues gruppspel. Man behövde vinna med 1-0 för att ta sig vidare. Man vinner med 1-0. Därefter möter man ärkerivalen Manchester United, samtidigt som man har fått halva backlinjen skadad. Spelet stämmer, men målen kommer inte. Då hoppar jokern Xherdan Shaqiri in och avgör.

Liverpool är top of the league när man nu verkligen har chansen att sätta stor press på Manchester City då man spelar redan på fredagskvällen, borta mot Wolves. Den kaxiga nykomlingen har dock tre raka segrar och befäster sin plats på den övre halvan av Premier League.

Wolves

Inledningen på säsongen var magnifik. Med portugisisk prägel och internationell spelstil har nykomlingen Wolves uppträtt som allt annat än en nykomling. Man rivstartade med fyra vinster, tre kryss och endast en förlust på de åtta första matcherna. Därefter kom ett farthinder och man tog bara en poäng på sex matcher. Nu har man dock studsat tillbaka med tre raka vinster och visar att man menar allvar med återkomsten.

Skadeläge Wolves

Här är det positiva tongångar. Endast Diogo Jota rapporteras missa matchen på grund av skada i låret. Annars har man inga orosmoln alls. Detta gör att Helder Costa lär göra Raul Jimenez sällskap i anfallet. Ytterbacken Jonny är tillbaka från sin skada och gjorde comeback i den förra omgången. Även han lär finnas med i startelvan här.

Liverpool

Serieledare i Premier League och vidare i Champions League där man blev lottade mot tränare Jürgen Klopps gamla rivaler Bayern München. Frid och fröjd på Anfield och frågan man ställer sig nu är om detta kan hålla hela vägen? Liverpool visade i alla fall senast att man har bredden som krävs. Överkörningen av Manchester United var ordentlig och spelare som normalt sett är reserver kom in och visade att även dem kan göra skillnad i tungviktsmöten.

Skadeläge Liverpool

Här är det rörigt. Trent Alexander-Arnold rapporteras missa helgens möte, men vara redo till nästa omgång. Fotskadan han drog på sig mot Napoli verkar inte vara helt ur världen ännu. Dessutom är det fortsatt osäkert med James Milner och hans lår. Joel Matip och Joe Gomez är fortsatt otillgängliga och till den listan adderar vi dessutom Alex Oxlade-Chamberlain som med största sannolikhet missar hela den här säsongen.

Summering och speltips

Wolves är trevliga att titta på, framförallt när nu Jonny är tillbaka. Det betyder att man har spanjoren som flyger fram på ena kanten och Matt Doherty på den andra. Längst fram är det Raul Jimenez som fortsätter visa form och på mitten de båda portugiserna Moutinho och Neves. Med tanke på den fina formen och det goda självförtroendet så kommer man säkerligen bjuda upp till dans här. Liverpool har bara en filosofi och det är anfallsfotboll. Oavsett hur man formerar laget så kommer det bli offensiv prägel. Jag räknar kallt med att vi får se en rolig match och kan inte hålla mig från att spela över 2,5 mål till nästan dubbla pengen. In och spana på de bästa oddsen i Premier League här.

Ett inlägg av