Nu fick det till slut vara nog. Manchester Uniteds supportrar hade tröttnat sedan länge, i dagarna gjorde även klubbens ledning det. Relationen mellan José Mourinho och Manchester United är äntligen över. Äntligen är nog det ord som samtliga inblandade känner gällande denna situation, till och med Mourinho själv. Inte hans han och hans ego kan ha känt att det var rätt att fortsätta.

Nu vänder sig Manchester United till den tidigare spelarlegendaren Ole Gunnar Solskjaer. Är han rätt man att vända på skutan? Ja, jag tror i alla fall inte att det kan bli sämre och nej, han kan inte få ett bättre läge att göra det.

Cardiff

Godkänt hittills. Så lyder betyget för nykomlingarna Cardiff som framförallt lyckats hålla fanan högt hemma i Wales. Tre raka vinster har man på Cardiff City Stadium. På bortaplan är man däremot bedrövliga och har endast lyckats plocka en ynka poäng än så länge. Nu spelar man dock hemma och där är självförtroendet starkt.

Skadeläge Cardiff

Fyra namn finns uppsatta på listan där två av dessa är att betrakta som borträknade från helgens match och två är osäkra. Vänsterbacken Greg Cunningham är tveksam men kan eventuellt vara redo för comeback. Detsamma gäller anfallaren Danny Ward som varit borta under en månad men som nu rapporteras vara redo för återkomst. Jazz Richards och Joe Bennett rapporteras dock fortsatt vara borträknade, även om den sistnämnde är på väg tillbaka.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer lånas in från Molde för att ratta Manchester United under resten av säsongen. I Molde var det 4-3-3 som gällde och givetvis kommer det riktas skarpa ögon mot hur Solskjaer tacklar denna utmaning. Det mest troliga är givetvis att många av Uniteds spelare får en nytändning med en ny röst i omklädningsrummet. Känslan är dock att det kommer krävas en bra start för att vända på den negativa trenden.

Skadeläge Manchester United

En spelare är totalt borträknad till detta möte och det är chilenaren Alexis Sanchez som fortsatt dras med en lårskada. Däremot kan troligtvis Luke Shaw vara redo för spel igen. Mer osäkert är det med Scott McTominay och Chris Smalling som båda är tillbaka i lättare träning. Marcos Rojo är även han ett stort frågetecken då argentinaren varit borta hela hösten.

Summering och speltips

Cardiff är starka hemma och kommer sälja sig dyrt här. Givetvis vet man om den prekära situation som Manchester United befinner sig i och givetvis kommer man att försöka utnyttja den turbulensen. Lika givet är det också att man kommer ha respekt för att det trots allt är Manchester United som kommer på besök. Gästerna har än så länge varit hädiska i defensiven och magkänslan säger att Ole Gunnar, i skandinavisk anda, kommer fokusera på att sätta defensiven först. Därmed landar jag i att det knappast blir någon klang- och jubelföreställning detta. Under 2,5 till dubbla degen känns därför som en vettig utgångsposition. Hitta de bästa oddsen i Premier League här.

Ett inlägg av