Det råder inga tvivel om vilket lag som är bäst i Italien, både historiskt och just nu. Juventus stoltserar med 34 ligatitlar och denna säsong kör man över allt motstånd i Serie A. 14 segrar, ett kryss och noll förluster är resultatraden hittills. På det har man under dessa 15 matcher endast släppt in åtta mål, men gjort 32. Det är bara att plocka av sig hatten för Juventus.

Torino då? Jo, man ligger på en fin sjätteplats inför detta möte, men visst måste vi konstatera att man hackar sig fram. Spelarmaterialet är bra nog att utmana om Europa-platser, men spelmässigt så får man slita enormt för att få in poängen och det är framförallt offensiven som experter kräver mer av.

Torino

Det har varit endel problem runt Walter Mazzarri senaste månaden. Först krävdes en kortare timeout på grund av sjukdom, när han sedan var tillbaka på tränarbänken så spelade man lika på noll mot Milan i en match där Mazzarri blev uppvisad på läktaren - för tredje gången denna säsong. Formen däremot är helt okej med tre raka matcher utan förlust och med tanke på att Torino är underdog här så kan man gå ut och köra från start.

Skadeläge Torino

På den här fronten är det lugnt och skönt för de vinröda. Endast Daniele Baselli är ett frågetecken inför detta derby. Innermittfältaren har än så länge gjort elva starter och två inhopp. I söndags startade han mot Milan men klev i slutminuterna och hans närvaro här är en kamp mot den berömda klockan.

Juventus

Här är det guld och gröna skogar för tillfället. Visserligen förlorade man borta mot Young Boys senast, men det var en betydelselös match i en redan avgjord grupp. I ligaspelet däremot går man som tåget. Obesegrade, sex raka vinster och fyra raka nollor. Anmärkningsvärt är att det enda poängtappet denna säsong kommit på hemmaplan. På resande fot har man full pott.

Skadeläge Juventus

Succémannen Rodrigo Bentancur saknas här på grund av avstängning. I övrigt ser det helt okej ut. Den unge talangen Moise Kean är skadad, men hade ändå inte varit aktuell för start här. Dessutom saknas den rutinerade Andrea Barzagli. Lite förvånande var att man inte roterade nämnvärt i veckans CL-möte med Young Boys, som man dessutom förlorade. Här är det derby på schemat och då kan vi återigen räkna med bästa laget på planen.

Summering och speltips

Juventus är givetvis stora favoriter här och det är givetvis med all rätt. Torino är dock inte dåliga och har bara noterat en förlust på de 10 senaste matcherna. Dessutom kommer man ha ett ordentligt stöd av sin trogna hemmapublik och precis som vanligt i detta derby kommer man göra allt för att knäppa sin titelmässiga storebror på näsan. Jag tror givetvis att Juventus kommer vinna detta möte - men jag vill tro på en händelserik match. Tre mål eller fler känns som ett väldigt tänkbart scenario. Hitta de bästa oddsen på Serie A här.

Ett inlägg av