Få matcher i England drar till sig så mycket uppmärksamhet som denna. Rivaliteten är enorm och matchens dignitet gör att den hamnar högt upp även i konkurrens med resten av Europa. När nu Liverpool ställs mot Manchester United så saknas visserligen den sportsliga kampen mellan de båda, men matchen kommer ändå att betyda enormt mycket för de båda lagens supportrar.

Båda lagen kommer till detta möte med CL-matcher i ryggen, där Liverpool har fått en dags längre vila efter denna mycket spännande matchen mot italienska Napoli. Manchester United spelade borta mot Valencia i en match som Manchester United, med all tydlighet, inte brydde sig nämnvärt om.

Liverpool

Vidare i Champions League efter att ha slagit Napoli med 1-0 och därmed lättnad och glädje för fjolårsfinalisten i den europeiska turneringen. Dessutom kan man inför denna omgång titulera sig som ligaledare då man vann komfortabelt senast, samtidigt som Manchester City tappade poäng. Allt är dock inte frid och fröjd i Liverpool...

Skadeläge Liverpool

Just det. Under denna kategori så fortsätter listan över icke-tillgängliga spelare växa. Sadio Mané var visserligen tillbaka och spelade senast mot Napoli, men där fick Trent Alexander-Arnold en smäll och i veckan syntes han med en stor pjäxa över foten. Dessutom saknas redan Joe Gomez, Nathaniel Clyne, Joel Matip och kanske även James Milner. Då förstår ni att det råder lite skadekris i Liverpools defensiv. Framårt saknas Dominic Solanke samt långtidsskadade Alex Oxlade-Chamberlain.

Manchester United

Förlust borta mot Valencia i veckan och frågan man måste ställa sig är om Manchester United ens ställde upp? Tog man ens närvaro? Det såg inte ut så. Troligtvis var det många spelare som hade denna match i åtanke och det behöver man nog ha också. Manchester United fortsätter att se kantigt ut och man har dessutom en ruskig skadelista inför detta möte som knappast förbättrar Jose Mourinhos chanser att sätta stopp för Jürgen Klopps segertåg.

Skadeläge Manchester United

Tre fjärdedelar av den normalt sett ordinarie backlinjen är borta. Victor Nilsson-Lindelöf, Luke Shaw och Chris Smalling kommer med största sannolikhet alla att missa detta möte. Addera Alexis Sanchez, Scott McTominay, Diogo Dalot, Matteo Darmian samt Marcos Rojo så förstår man ganska snabbt att det blir klurigt för Manchester United att få med sig något från Anfield. När vi dessutom får rapporter om att Anthony Martial och Antonio Valencia är högst osäker så är läget närmast nattsvar man Manchester United.

Summering och speltips

Råder det några som helst tvivel om att Liverpool är det bättre laget? Knappast. När man dessutom spelar på hemmaplan så ska man givetvis vara favoriter. Framförallt med tanke på det skadeläge och den form som Manchester United visat upp under hösten. Visst har Liverpool också ett par skador att förhålla sig till, men läget för Manchester United är betydligt värre. Min känsla är att detta möte kan bli en överkörning från Liverpool. En ordentlig sådan. Att man vinner med minst två bollar får man dubbla degen på och enligt mig är det absolut värt en peng. Du hittar de bästa oddsen på Premier League här.

Ett inlägg av