Manchester City toppar Champions League Grupp F och är redan klara för slutspel. Visserligen har man haltat mer än vad folk trodde på förhand då man endast mäktade med en poäng på två matcher mot Lyon. Tyvärr för spänningens del har varken Shakhtar eller framförallt Hoffenheim lyckats bjuda upp till dans här. Tyskarna är den stora besvikelsen och än så länge står Hoffenheim vinstlösa på tre kryss i gruppspelet.

För att ha chans på avancemang till Europa League behöver Hoffenheim vinna här. Borta mot Manchester City. Visst finns det enklare uppgifter?

Manchester City

Här kan vi räkna med viss rotation. I helgen åkte man på förlust borta mot Chelsea, vilket innebär att man tappat förstaplatsen i Premier League. Till helgen väntar dessutom en tuff match mot Everton och känslan är att Pep Guardiola lägger prio på den matchen, snarare än denna. Vi kan därför räkna med spelare som Vincent Kompany, Phil Foden, Gabriel Jesus och Fabian Delph i startuppställningen.

Skadeläge City

Denna lista är lång och den slutar inte växa. Sedan tidigare har vi Claudio Bravo, Eliaquim Mangala och Benjamin Mendy borta. Nu kan vi dessutom addera David Silva, Sergio Agüero, Fernandinho och troligtvis även Oleksandr Zinchenko. Frågetecken dessutom på Kevin De Bruyne och Danilo... Guardiola har därmed ingen optimal truppsituation.

Hoffenheim

Det är inte bara i Champions League som kryssen duggar lite för tätt. Även i Bundesliga har Hoffenheim svårt att vinna och samtliga tre senaste matcher har slutat just oavgjort. Dessförinnan radade man dock upp fyra raka segrar och tabellmässigt befinner man sig på en sjundeplats när vi närmar oss vinteruppehåll. Det är godkänt, men visst hade man kanske väntat sig lite mer?

Skadeläge Hoffenheim

Först och främst behöver vi ta en titt på avstängningarna - för det är två namn som inte får spela här. Dels anfallaren Ádám Szalai men också mittfältaren Kerem Demirbay. Förutom dessa två namn så saknar man även Lukas Rupp, Håvard Nordtveit och Nadiem Amiri. Frågetecken sätter vi dessutom på mittbacken Kevin Vogt. Precis som för Manchester City så är det knappast något ultimat truppläge...

Summering och speltips

Hemmalaget bör givetvis vara stora favoriter i detta möte om man ser till ren kvalitet. Motivationsmässigt så är det dock svårt att sia om läget här då det inte riktigt finns någon större nerv i matchen och de tre poängen. Jag tror att just det kan påverka matchbilden här. Visst, både Nagelsmann och Guardiola är i grunden offensiva tränare men jag tror snarare på en avslagen match här där båda lagen har kommande ligamatcher på näthinnan. Under 3,5 mål står i nästan dubbla oddset och det känns som en vettig utgångspunkt här. Hitta de bästa oddsen på matchen här.

Ett inlägg av