Champions Leagues gruppspel ska avgöras och föga förvånande så råder det mest spänning i C-gruppen där alla lag har något att spela för i den avslutande omgången. PSG ska försöka göra det som varken Napoli eller Liverpool lyckats med, nämligen besegra Röda Stjärnan i Belgrad. Lyckas man med det så återstår bara en plats till slutspel i turneringen och den ska Liverpool och Napoli gör upp om.

Förutsättningarna är relativt enkla. Napoli är vidare om man tar poäng eller förlorar med uddamålet, så länge det inte är 1-0. Då tar sig Liverpool vidare på flest antal gjorda mål. Seger med 1-0 eller seger med tvåmålsmarginal tar Liverpool vidare i turneringen.

Liverpool

Positiva tongångar och gott självfötroende råder i Liverpool. Tack vare helgens storseger mot Bournemouth är man nu serieledare i Premier League. Fem raka segrar har man radat upp i ligan och dessutom passade Mohamed Salah på att tysta ett par tvivlare med ett hattrick i helgen. Nu är man dock under press. Efter att ha förlorat samtliga bortamatcher i Champions Leagues gruppspel är man nu under press. Ska fjolårsfinalisten ryka redan i gruppspelet?

Skadeläge Liverpool

Även här råder det positiva tongångar. Sadio Mané återvände från skada i helgens match och även Andrew Robertson visade att han är kvitt sina små skadebekymmer. Trent Alexander-Arnold vilade hela matchen och bör finnas med i startelvan här. På skadelistan hitter vi dock Joe Gomez samt långtidsskadade Alex Oxlade-Chamberlain.

Napoli

Hos italienarna är det också gott självförtroende som råder. I helgen piskade man dit bottegänget Frosinone med 4-0 och det var en kraftigt roterad startelva vi fick se. Förstemålvakt David Ospina, Raul Albiol, Dries Mertens och Jose Callejon var namn som fick välbehövlig vila inför detta möte. Napoli ser sig själva som underdogs i detta möte, trots att man toppar gruppen. På förhand var PSG och Liverpool stora favoriter att gå vidare och att Napoli har detta i egna händer inför sista rundan får ses som klart godkänt.

Skadeläge Napoli

Positiva nyheter i Casa Napoli. Sommarvärvningarna Amin Younes och Alex Meret gjorde debut i helgens match efter att de båda missat inledningen av säsongen. Dessutom var supporterfavoriten Faouzi Ghoulam tillbaka på planen efter att ha varit borta från spel i ett år på grund av en elak knäskada. Saknas gör dock Simone Verdi och Vlad Chiriches som ännu inte är nära comeback.

Summering och speltips

Förutsättningarna har ni redan läst. Liverpool måste anfalla, Napoli behöver troligtvis göra mål i matchen och rent generellt är detta knappast två lag som har för vana att parkera bussen. Många av de offensiva nyckelspelarna i de båda lagen visar fin form och på ett Anfield, som alltid har en förmåga att bli magiskt under CL-kvällar, så har jag extremt svårt att se en trist match framför mig. Istället räknar jag med full fart framåt, från båda. Vilka som går vidare? Ingen aning. Men att båda lagen håller nollan har jag svårt att tänka mig. Vad landar vi i då? Det måste bli överspelet där 3,0-linan tilltalar mig mest. Hitta de bästa oddsen här.

Ett inlägg av