Barcelona toppar gruppen och kommer så att göra oavsett hur det går i denna match. Det faktum att katalanerna redan är vidare gör givetvis att det blir lite nerv i denna grupp. Inter möter PSV Eindhoven på hemmaplan och förutsättningarna är relativt enkla. Tottenham måste matcha Inters rsultat för att ta sig vidare. Vinner Inter, då måste Tottenham vinna. Kryssar Inter, då räcker det med kryss för Tottenham.

Med tanke på att Tottenham förlorade borta mot Inter med 2-1 men vann hemma med 1-0 så är man före Inter så länge det handlar om inbördes möten.

Barcelona

I helgen körde man över stadsrivalen Espanyol ordentligt och Leo Messi bjöd på stor show. Som belöning så rapporteras storstjärnan få vila i detta möte. Så lär det också bli för Luis Suarez, Marc-Andre ter Stegen och Gerard Pique. I helgen väntar Levante på bortaplan och med tanke på att man bara har tre poängs försprång på Sevilla i ligan så lär det vara stort fokus på helgens match, snarare än denna.

Skadeläge Barcelona

Samuel Umtiti är tillbaka på skadelistan, ett stort avbräck för Barcelona. Dessutom finns där Rafinha, Malcom och Sergi Roberto där ingen ur den kvartetten lär spela varken denna match eller helgens ligamatch. Leo Messi åkte på en smäll i helgens match mot Espanyol och det var nog många som höll andan då argentinaren höll sig mot den tidigare skadade armen. Läget ska dock vara lugnt...

Tottenham

I helgens ligamatch vilades Christian Eriksen och Harry Kane vilket tyder på att man verkligen vill ge sig själva chansen här. Med tanke på att Barcelona troligtvis roterar så kommer Tottenham göra allt för att få med sig tre poäng och säkra avancemang här. Tottenham har också fått upp farten efter en trevande inledning. Förutom derbyförlusten mot Arsenal så har man radat upp vinster.

Skadeläge Tottenham

Här är det en lång lista att förhålla sig till. Framförallt har man problem på högerbackspositionen där både Kieran Trippier och Serge Aurier är borta med skador. Även på innermittfältet saknas Victor Wanyama och Mousa Dembele. Sedan tidigare är mittbacken Davinson Sanchez borta en längre tid, samtidigt som Juan Foyth inte är registrerad för spel i Champions League. Stort frågetecken sätter vi även på Erik Lamela vars närvaro avgörs kort inpå matchstart.

Summering och speltips

Barcelona är favoriter, men oddset är förvånansvärt högt och i skrivande stund får man över dubbla insatsen på att Barcelona vinner detta möte. Jag blir ganska sugen på att klicka in mig på det. Även om Barcelona roterar så är det fortfarande ett ruskigt vasst lag man ställer på banan och på hemmaplan har man en tendens att alltid dominera, oavsett motstånd. Ett skadeskjutet Tottenham måste dessutom framåt, vilket bör leda till fina ytor för Barcelona. Hitta de bästa oddsen här.

Ett inlägg av