Åtta poäng skiljer Juventus från Napoli i tabelltoppen. Ytterligare tre poäng ned hittar vi Inter och redan nu börjar experter slå fast att ligan är avgjord. Jag vill inte riktigt hålla med ännu, men blir det så att Juventus plockar ytterligare en seger i detta möte så är det jag som tar plats i avgjort-båten.

Denna match kan dock förändra allt - och det vet båda lagen om. Skulle Inter lyckas med bedriften att vinna här så har vi återigen spänning i Serie A och herregud vad hela den italienska fotbollen skulle må bra av en Juventus-förlust i detta möte. För helt ärligt, finns det något tråkigare än en liga som endast handlar om när, och inte om, ett lag ska säkra titeln?

Juventus

Tretton vinster, ett märkligt kryss och noll förluster är Juventus facit efter 14 spelade omgångar. Det är läskigt bra och det som gör det ännu mer imponerande är att man faktiskt inte spelat den bästa fotbollen. Både Inter och Napoli ser mer väloljade ut, mer samspelta - men för all del även mer naiva. Juventus däremot tuffar på med sin noggrannhet och hittar alltid ett sätt att ha tre poäng på kontot när domaren blåser av. Det är visserligen vackert i sig.

Skadeläge Juventus

Sami Khedira och Andrea Barzagli saknas för de svartvita. På listan över osäkra namn adderar vi Emre Can och Alex Sandro. Startelvan ser dock lika stark ut för det och denna kvartetts frånvaro gör så att andra spelare får chansen - och tar den. Som Rodrigo Bentancur till exempel som går in och är självklar i den heta rivalmatchen mot Viola.

Inter

Klar förlust mot Atalanta, storseger mot Frosinone och kryss mot ett kraftigt decimerat Roma gör att vi återigen behöver kalla de svartblåa för Pazza Inter. Finns det något lag i hela Europa som är mer oberäkneliga än Inter? Jag tvivlar på det. Gör man en av sina bättre dagar på jobbet så kan man givetvis hota Juventus. Gör man det inte så kan man åka ifrån Turin med 0-5 i bagaget.

Skadeläge Inter

Positiva tongångar råder under denna rubrik. Att Dalbert missar matchen gör varken till eller från. Däremot verkar rapporterna kring Radja Nainggolan vara goda och belgaren kan troligtvis komma till spel här. Det vore en injektion för Inter - både kvalitet- och mentalitetsmässigt. I övriga är det inga skador att rapportera och Luciano Spalletti kan ställa bästa laget på planen.

Summering och speltips

Alla vet om allvaret och vad som står på spel här. Vinner Juventus kan vi lika gärna dela ut lo scudetto vid nyår. Övriga två resultat och vi har återigen en levande liga. Oddset på hemmalaget Juventus är duktigt pressade, med all rätt. Jag tror att Juventus kommer vara det bättre laget och troligtvis vinna denna match. Däremot tror jag inte att man håller nollan. Visst, man har gjort det i tre raka matcher, men dessförinnan så släppte man in mål mot Empoli, Cagliari och Genoa. Nu ställs man mot en formtoppad Mauro Icardi och då är det få lag som kan hålla tätt. Över 2,5 blir därför spelet här och du hittar de bästa oddsen här.

Ett inlägg av