Manchester City ångar på i toppen av Premier League. Visst, man har bara två poäng ned till jagande Liverpool. Men medans det röda gänget från Merseyside sliter och gnuggar till sig vinster så promnerar City sig igenom match efter match. Det roteras spelare mest hela tiden, men vinsterna fortsätter dugga tätt. Att säsongens titel står mellan två lag råder det inga tvivel om - just nu. Men frågan är hur länge Liverpool orkar hålla Citys sanslösa tempo.

För inte ska väl Chelsea kunna göra något här? Smekmånaden för Maurizio Sarri är över och efter två förluster på de senaste tre matcherna så börjar man återigen känna igen de uddlösa centrala anfallarna och kanske också att Sarris fotboll börjar bli mer och mer läst av motståndartränarna?

Chelsea

Två förluster på de tre senaste och en formkurva som vi måste ställa oss frågande till. Mycket av kritiken riktas mot de centrala anfallarna i Alvaro Morata och Oliver Giroud som kanske inte håller måttet på den absolut högsta nivån. Dessutom så ser nyckelspelaren Eden Hazard ut att lida av den skada han dragits med under hela säsongen. För att Chelsea ska ha chans här så krävs det en prestation av absolut högsta klass.

Skadeläge Chelsea

Positiva besked kring Marcos Alonso och Eden Hazard gör att vi måste tro att den duon är redo för start här. Mer osäkert är det kring Ross Barkley som tvingats stå över på senare tid. Lika osäkert är det med Victor Moses som även han rapporteras missa detta möte. Sedan tidigare finns Jamal Blackman och Marco van Ginkel på skadelistan.

Manchester City

Obesegrade i ligan denna säsong. Sju raka vinster. Två poäng före Liverpool på andraplats och åtta poäng före Tottenham på tredjeplats. Med andra ord - frid och fröjd i den ljusblå delen av Manchester. Dessutom är man redan vidare i Champions League. En bättre start på säsongen är svår att önska sig för Pep Guardiola, även om han kanske hoppades på ett något bättre skadeläge...

Skadeläge Manchester City

Här är det ett par namn uppskrivna. Sedan tidigare är Benjamin Mendy, Claudio Bravo och Eliaquim Mangala borta. Dessutom är det stora, stora frågetecken på Kevin De Bruyne och Sergio Agüero inför detta möte. Addera Oleksandr Zinchenko och visst har vi att göra med huvudvärk för Pep Guardiola. Framförallt gällande Agüero, då hans ersättare Gabriel Jesus inte alls nått upp till sin potential hittills.

Summering och speltips

Chelsea hemma på Stamford Bridge är givetvis en av de tuffare uppgifterna i Premier League. Med publiken i ryggen och i stort sett bästa laget på planen så kommer Chelsea gå ut och göra allt i sin makt för att sätta käppar i hjulet på City, samtidigt som man behöver vinna för att haka på i toppen. Svaret på frågan i rubriken är dock; Nej, ingen kan stoppa City denna säsong. 1,90 på gästerna är för högt i min bok, framförallt när vi tar en titt på formen i de båda lagen. Jag tror gästerna vinner detta, kanske inte enkelt, men enligt mig bör de lämna London med tre poäng i bagaget. Bäst odds på matchen hittar ni här.

Ett inlägg av