Speltips: Lazio - Milan. Drömläge för de ljusblå.

Precis under de absoluta topplagen i Italien hittar vi Lazio fjärdeplats och Milan på femteplats. En poäng skiljer de två storklubbarna åt och spåkulan säger att det är just denna duo som kommer göra upp om den viktiga fjärdeplatsen som leder till Champions League. Tar man en titt på rådande situation i de båda klubbarna så får man konstatera att det är kraftig fördel för Lazio i detta möte. Dels är det givetvis en hemmaplansfördel att ta hänsyn till, men det är också ett skadeläge i Milan som är påtagligt.

Ska vi kanske kalla detta för Derby della Ibrahimovic? Njae, det är givetvis att gå för långt. Men uppgifter i italiensk media rapporterar att både Milan och Lazio är oerhört intresserade av att värva svensken under transferfönstret i januari.

Lazio

Efter den tunga och något tröga starten har Lazio nu fått upp ångan i Serie A. På hemmaplan har man vunnit fyra av de fem senaste matcherna och i Europa League har man redan säkrat en plats till slutspelet trots att två omgångar återstår. Givetvis leds man av Ciro Immobile som redan skickat in åtta mål på elva matcher i Serie A. Där bakom finns fortsatt sparkapital i Luis Alberto och Sergej Milinkovic-Savic som ännu inte visat upp samma fina form som under förra säsongen.

Skador Lazio

Niente. Tränare Simone Inzaghi har en full trupp att tillgå till detta möte vilket innebär att startelvan kommer att bli den bästa möjliga här medans vi kan vänta oss kraftig rotation i veckans Europa League. Immobile som nia med understöd av Luis Alberto och Milinkovic-Savic. Acerbi som försvarsgeneral samt Marusic och Lulic på kanterna med Leiva som defensivt nav på mitten.

Milan

Efter tre raka ligavinster och vad som såg ut att vara stora steg i rätt riktning har nu Milan åkt på ett par rejäla örfilar. Först ett kostsamt kryss borta mot Real Betis och därefter tung förlust hemma mot Juventus i en match där den största nyckelspelaren Gonzalo Higuain fick syna det röda kortet. Nu är man återigen i ett någorlunda pressat läge då förlust här skulle innebära att Lazio kopplar grepp om den viktiga fjärdeplatsen.

Skador Milan

Gonzalo Higuain fick sin avstängning förlängd och missar både denna match samt nästkommande match mot Parma. Nog för att Patrick Cutrone har en stor talang, men 20-åringen har fortfarande en bra bit kvar till Higuains kvalitet. Missar denna match gör också Giacomo Bonaventura vars säsong är över. Dessutom är både Lucas Biglia och Mattia Caldara långtidsskadade och tillbaka någon gång efter nyår. Mittbackarna Mateo Musacchio och Alessio Romagnoli är också skadade.... Kris? Absolut.

Summering och speltips

Det är totalt omöjligt att blunda för Milans frånvaroläge här. Enligt ansedda Gazzetta dello Sport kommer Milan starta med en trebackslinje med Abate, Zapata och Rodriguez. Det är knappt en backlinje som håller för den övre halvan av Serie A. På topp tvingas man troligtvis starta med Cutrone och Castillejo, inte heller det lär skrämma Lazio. Runt 1,90 på den raka segern är alldeles för högt och kan nog faktiskt kallas för helgens bästa spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt