Speltips: Inför Chelsea-Crystal Palace. Sarris charmoffensiv fortsätter.

Med tanke på att Chelsea inte spelar Champions League så får man som ensamt storlag spela söndagsmatch i Premier League. För motståndet står luriga Crystal Palace, men visst är det hemmalaget och deras offensiva fotboll som gör att man ser fram lite extra mot denna match?

Maurizio Sarri har kört Antonio Contes defensivt präglade taktikpärmar genom papperförstöraren och istället introducerat sitt lag för en offensiv som gjort Chelsea-supportrarna knäsvaga. Det går absolut att prata om kärlek vid första ögonkastet, nu är frågan om Sarri också kan få Chelsea att drömma om titlar?

Chelsea

Efter det nervkittlande krysset mot Manchester United så var Chelsea tillbaka på vinnarspåret när man körde över Burnley senast. Det gjorde man dessutom utan storstjärnan Eden Hazard som hade ryggproblem. Istället klev spelare som Ross Barkley och Willian fram och ledde offensiven. Att Chelsea visade att man kan klara sig utan sin största stjärna var ett fint kvitto för lagbygget som nu kliver in i detta möte med stort självförtroende.

Skador Chelsea

Här pratas det givetvis om Eden Hazard. Är han kvitt sina ryggproblem? Den assisteraden tränaren tillika klubbikonen Gianfranco Zola lät hoppfull gällande Hazard och det troliga är att vi får se belgaren från start i detta möte. Ethan Ampadu och Olivier Giroud är frågetecken som bör leda till att Alvaro Morata får fortsatt förtroende på den centrala anfallspositonen.

Crystal Palace

Endast två poäng på de fem senaste matcherna är inget superfacit för örnarna. Nu kommer det också ett gäng tuffa matcher de kommande omgångarna. Senast lyckades man visserligen knipa en poäng hemma mot Arsenal som bör ha gett självförtroende. Framförallt bröt man en trend på tre raka förluster och det betydde nog mycket för gästerna här.

Skadeläge Crystal Palace

Targetanfallaren Christian Benteke är fortsatt skadad och missar även detta möte. Det betyder att Ayew och Zaha fortsätter bilda anfallspar för Palace. På skadelistan finns också Joel Ward och Scott Dann där den sistnämnda fortfarande har en chans att hinna återhämta sig och vara tillgänglig till detta derby.

Summering och speltips

Med tanke på att toppkonkurrenterna Liverpool och Arsenal möter varandra så ser Chelsea säkerligen en god chans att gå plus på rivalerna denna omgång. Det finns heller inte Champions League-spel i veckan som stör fokus och Europa League står knappast högt på Sarris priolista. Det bör betyda att vi får se en vass prestation här, framförallt om Eden Hazard är tillbaka. Crystal Palace är inget uselt gäng, men på bortaplan mot detta Chelsea bör det ändå finnas en ganska stor kvalitetsskillnad. Chelsea ska vinna med minst två mål och att få 1,75 på Chelsea -1,5 känns därav vettigt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt