Speltips: Inför Real Madrid-Atletico Madrid. Ställningskrig väntar i huvudstaden.

Real Madrid 28/9

Det är inte bara i Italien och England det bjuds på glödhet fotboll under lördagen. När krutröken lagt sig kring Roma-Lazio, Juventus-Napoli och Chelsea-Liverpool så vankas det derby i den spanska huvudstaden. Nu för tiden har detta derby också alla förutsättningar att mäta sig med de största matcherna i Europa.

För ett gäng år sedan hade Real Madrids supportrar en koreografi där man önskade sig en värdig derbymotståndare. Det tifot kom efter att Real Madrid gjort slarvsylta av Atletico Madrid i typ 10 år. Nu behöver vi istället backa fem matcher för att hitta den senaste vinsten för Real Madrid då lillebror Atletico har seglat upp och inte bara blivit en ordentlig rival, utan även ett fotbollslag av högsta klass.

Real Madrid

Avsaknaden av Cristiano Ronaldo och Zinedine Zidane har inte blivit så monumental för Real Madrid. Efter sex ligamatcher delar man ligaledningen med Barcelona och i Champions League lekte man med Roma på hemmaplan. I veckans omgång hade man chansen att sätta sig i förarsätet i La Liga, men Sevilla blev alldeles för tuffa på bortaplan. Real Madrid blev faktiskt totalt utspelade och redan i paus var matchen avgjord då Sevilla hade en fullt rättvis 3-0-seger. Nu gäller det för Real att studsa tillbaka, men man tvingas göra det med ett skadeskjutet lag...

Skador Real Madrid

Det är nog många som håller andan när det är en timme kvar till avspark och startelvorna ska presenteras här. Världens bästa vänsterback Marcelo är med största sannolikhet inte med och någon naturlig ersättare finns inte. Det troliga är att Nacho får täcka upp och det är en ganska kraftig försämring. På andra kanten brukar Dani Carvajal husera, men även där finns skadefrågtecken. Offensivt saknas den stora kreatören Isco, även det en allvarlig försvagning av Real Madrids startelva. Det bör betyda att stortalangen Asensio får chansen på allvar och nu börjar det verkligen bli läge att visa varför han skrivits upp som Spaniens nästa världstjärna.

Atletico Madrid

Inledningen på säsongen har varit något trevande för Atletico Madrid, men man ligger ändå trea i tabellen med sina elva poäng. Två sämre än Real Madrid och Barcelona. Man har hittat rätt på senare tid och har tre raka vinster. Dels i Champions League borta mot Monaco, men också stabila segrar mot Huesca och Getafe i La Liga. Man har också ett starkt självförtroende i denna match, dels historiskt men också i nutid då man vann mot Real Madrid i SuperCup-mötet inför säsongen.

Skador Atletico Madrid

Det finns ett frågetecken kring den uruguayanske mittbacken José Giménez som haft problem med en fot, men enligt rapporter från den spanska mittbacken så bör han komma till start. På ytterbacken hittar vi frågtecken på colombianen Santiago Arias men också på mittbacken Stefan Savic. Tveksamt om den duon hade tagit en plats i startelvan ändå.

Några avstängningar har vi inte i något av lagen.

Summering och speltips

Detta derby har en tendens att bli gnälligt, bråkigt och stökigt på planen. Rivaliteten är påtaglig och med spelare som Diego Costa, Casemiro, Sergio Ramos, Jose Giménez och för all del även Diego Godín så räknar jag med att detta möte inte blir något undantag. Spanar man inte 1,X,2-linorna så tycker jag även där att oddsen är ganska korrekta och dessutom så tycker jag det är alldeles för ovisst att hitta en vinnare.

Näe, ska jag ha något i denna match så är det underspelet. Under 2,5 mål finns att hitta till runt dubbla pengen. Med Isco borta och med en defensiv kollaps senast mot Sevilla så tror jag att Real Madrid kommer fokusera enormt på defensiven. Framförallt då Atletico Madrid är minst lika bra, om inte bättre, på just kontringsspelet. Atletico o sin sida kommer säkerligen vara tämligen nöjda så länge det står 0-0, det betyder att man inte tappar mark i kampen om huvudstaden eller i toppstriden.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt