Speltips: Inför Real Madrid - Roma. Slutet på en era...?

Svaret på det bör vara; ja. Inget lag hade lyckats vinna Champions League två gånger i rad. Real Madrid står inför denna turnering på tre raka. Det är en bedrift som är överjävligt bra, om vi ska prata klarspråk. Zinedine Zidane kom in på tränarposten, utan någon större erfarenhet och fick laget på rätt köl. En stor nyckel var också kontinuiteten i truppen. Under dessa tre säsonger gjordes inga större förändringar, samtidigt som man faktiskt prioriterade bort ligaspelet för att istället satsa fullt ut på Champions League.

Visst, man hade ett par marginaler med sig i ett par avgörande matcher - men med facit i hand går det knappast att argumentera för att de tre raka CL-titlarna inte var välförtjänta.

Så hur går man vidare nu då? Utan Cristiano Ronaldo som den tydliga stjärnan. Utan den lugna Zizou vid sidlinjen. Kan Julen Lupetugui lyfta laget ytterligare? Jag tror han kan det, men inte redan nu. Det måste komma en baksmälla, sedan går det absolut att tro att den nuvarande truppen kan göra den baksmällan lindrig. Säsongsinledning har trots allt sett ganska bra ut, även om man kryssade i helgen mot Athletic Bilbao. Gareth Bale ser ut att växa med det större ansvaret, Karim Benzema får spela mer rättvänd mot mål och även spelare som Marco Asensio och Isco bör ta steg framåt nu när Cristiano Ronaldo är borta.

Inför detta möte med Roma så har Real Madrid en nästintill full trupp. Saknas gör Jesús Vallejo, men han hade troligtvis inte aspirerat på en startplats ändå. Den stora frågan är huruvida Isco tar en plats i elvan eller inte. I helgen startade spelgeniet på bänken, men när han entrade på planen så låg han bakom Real Madrids kvittering. Ska han in i laget så kommer troligtvis Marco Asensio offras.

För gästande Roma så finns det givetvis förhoppningar om att återupprepa förra säsongens succé där man nosade på en finalplats. Man fick dock nöja sig med semifinal och visst bör nog alla romanisti runt om i världen oroa sig över en liten hybris. Med vilken inställning kliver Roma in i Champions League? Tror spelarna att man är ett lag som bör vara i semifinal eller är man ödmjuka inför det faktum att förra säsongen var en överprestation?

Säsongsinledningen har varit svajig för Roma. Senast kryssade man hemma mot bottenlaget Chievo. Det hade kunnat vara en förlust om inte Robin Olsen stått för en monsterräddning i matchens sista minut. Innan dess förlorade man borta mot Milan och kryssade hemma mot Atalanta. Den enda segern bärgade man i premiären borta mot Torino efter ett sent segermål. Positivt för Roma är dock att skadelistan endast innehåller värvningen från PSG - Javier Pastore.

Ska man gå efter form så råder det inga tvivel om att Real Madrid är mer "färdiga" än vad Roma är. Även när det kommer till kvalitet så är Real Madrid ett ganska klart bättre lag än Roma. Hemmaplansfördelen ska inte heller underskattas och när vi summerar läget i lagen och förutsättningarna så talar allt för en Real Madrid-seger. Ska man få ett hyfsat odds så rekommenderar jag att man spelar minst tvåmålsseger för Real Madrid. Romas defensiv har inte imponerat hittills...






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt