Speltips: Western Conference

Mina tankar och åsikter om Western Conference

VARNING! LÅNG TEXT!!!

1. Golden State Warriors

Golden State, mästare förra säsongen. Vad behöver man mer säga? Det började lite knackigt innan kemin började sitta. Efter det rullade maskinen igång och det blev 67 vinster, första seed i konferansen, 16-1 genom hela slutspelet. Offensiven var outstanding (1:a, 116p/match) men också det defensiva arbetet var otroligt bra (2:a 104p/match).

Inför denna säsong ser läget ännu bättre ut. Man har lyckats behålla alla nyckelspelare och viktigaste bänkspelarna och tagit in Nick Young och Omri Casspi för att fylla ut bänken ännu mer.

Kevin Durant och Stephan Curry har nycklarna till offensiven, en av ligans effektivaste duo och med Klay Thompson och Draymond Green som backar upp kan jag inte se något annat lag vinna titeln igen. Denna säsong är kemin redan där, de vet vad de ska göra ute på planen. Den enda riktiga svagheten är fortfarande deras försvar inside. Där har man inte förstärkt men inte heller försvagats under sommaren.

Styrkor: Offensiven, trepoängsskytte

Svagheter: Inside D

In: Nick Young, Omri Casspi, Jordan Bell (R), Georges Niang

Ut: Ian Clarke, Matt Barnes

2. Houston Rockets

James Harden styrde hela Houstons offensiv. Med 28ppg och 11.2 assist var han kandidat till MVP men drog det korta strået i slutändan. Hur Houston och coach Mike D'Antoni spelar är väldigt simpelt men effektivt. Snabba anfall, pick and roll, penetrera defensiven, spela ut till trepoängslinjen för skott eller ta bollen till korgen. Inget mer inget mindre. Rockets var det lag som sköt mest trepoängare och bäst därifrån under säsongen och det ledde laget till en överraskande tredje seed i konferansen, det gick dock snabbt utför i slutspelet efter att Harden var för trött och utsliten efter en väldigt lång säsong med många minuter.

Houston idag ser annorlunda ut i jämförelse. Dem har rustat upp med Chris Paul framför allt, han kommer vara en avlastning för Harden på PG positionen så Harden kan spela sin naturliga position som SG och fokusera på att bara göra poäng. Fortfarande samma tränare och samma filosofi men med bättre spelare och mer djup på bänken.

Styrkor: Trepoängsskytte, offensiven, bänken

Svagheter: Inside D

In: Chris Paul, PJ Tucker, Luc Mbah a Moute, Tarik Black

Ut: Lou Williams, Sam Dekker, Patrick Beverley, Montrezl Harrell, Marcelo Huertes, Ryan Kelly

3. San Antonio Spurs

San Antonio spelade en otroligt stark lagbasket förra säsongen och kom upp i 61 (!) vinster. Detta hade tagit dem till första seed alla andra år utom säsongen 15/16 och 16/17. Försvarspelet är bäst i NBA med Kawhi Leonard i spetsen och det var lite av ett rån i mina ögon att Kawhi inte vann DPOY. Slutspelet slutade med uttåg mot Golden State men om Kawhi inte blivit skadad kan det ha blivit en annorlunda historia.

I år är Spurs ett år äldre, Tony Parker skadad till efter nyår och det ser inte lika ljust ut som tidigare år. Spurs har dock Kawhi som utvecklat sin offensiv något helt otroligt senaste säsongerna och det mesta kommer ligga på hans händer i år igen. Gregg Popovich är ligans bästa coach och kan det han gör men det är ju spelarna i slutändan som ska göra jobbet. Kan Popovich ge LaMarcus Aldridge motivationen att spela på toppen av sin nivå som i Trail Blazers för två år sen, efter en mindre lyckad säsongen året innan?

Styrkor: Gregg Popovich, lagspelet, defensiven

Svagheter: Ålder i truppen

In: Brandon Paul, Rudy Gay, Joffrey Lauvergne

Ut:

4. Oklahoma City Thunder

Russell Westbrook.

Inför denna säsongen har man rustat upp rejält i Thunder och gjort riktigt fina affärer. Paul George och Carmelo Anthony kommer in för att stötta upp Westbrook. Tre av ligans topp ISO spelare i ett och samma lag, kommer det att funka? Jag tror om coach Billy Donovan tittar på hur USAs landslag spelat Melo i OS kommer det att gå hur bra som helst. Melo är en elite spotup shooter med 53% i sånna situationer och om Westbrook släpper bollen i rätt lägen kommer detta lag att gå som tåget. Om Donovan spelar Melo på samma sätt som i NY kommer det bli mindre bra.

PG då, vart ska han komma in? Han är en av de bättre tvåvägsspelarna i ligan när han vill och kan. Han fick väldigt mycket att göra offensivt i ett rätt svagt Indiana därför fick defensiven lida. Han kommer få sina skott också men jag tycker att han bör titta lite mer åt det defensiva hållet i år för lagets skull.

Styrkor: Returtagningen, points in the paint

Svagheter: Att Westbrook gör allt själv. 41% usage rate förra året slog rekord i NBA genom alla tider i den kategorin, eventuella kemiproblem mellan Anthony, Westbrook och George

In: Paul George, Carmelo Anthony, Raymond Felton, Patrick Patterson, Isaiah Canaan

Ut: Victor Oladipo, Donatas Sabonis, Enes Kanter, Doug McDermott, Taj Gibson, Norris Cole

5. Minnesota Timberwolves

Säsongen 16/17 var ett erfarenhetsår för Timberwolves där Karl Anthony-Towns fick visa varför han kommer leda detta lag framåt i många år.

I år däremot har man varit en frisk fläkt i offseason. Jimmy Butler, Jeff Teague och Taj Gibson hoppar in i startfemman medans Jamal Crawford jagar 6th man of the year-priset från bänken. Den bästa offseason sen laget bildades -95.

Ett mycket vasst lag i mina ögon framför allt Towns och Butler. Wiggins måste arbeta på sin effektivitet och försvarspel om han ska bli en av de bästa i ligan så som han spås bli. Bolagen har satt T-Wolves att vinna 48.5 matcher i år (?!) detta är för mycket med ett helt nytt lag i princip och ett stacked West med spelare av högsta kaliber.

Styrkor: Offensiva alternativ

Svagheter: Bänken utan Crawford är den sämsta i ligan poängmässigt

In: Jimmy Butler, Taj Gibson, Jeff Teague, Jamal Crawford, Justin Patton (R), Aaron Brooks

Ut: Ricky Rubio, Kris Dunn, Zach LaVine, Jordan Hill, Nikola Pekovic,

6. Denver Nuggets

En myckets stark säsong från Denver, en match ifrån slutspel tyvärr men man kunde ta med sig många positiva saker från den gångna säsongen in i framtiden med Nikola Jokic i spetsen.

Denna säsongen har Paul Millsap anlänt till Denver och denna spelare är spännande. Det kommer bli kul att få se Jokic och Millsaps sammarbeta i år. Denvers bänk är bland dem starkaste i ligan strax bakom Rockets poängmässigt. Insidespelet är av världsklass. Detta lag kommer överraska många med sitt snabba spel.

Styrkor: Inside offensiven, bänken

Svagheter: Defensiven på point guard positionen

In: Paul Millsap, Trey Lyles

Ut: Danilo Gallinari, Mike Miller

7. Los Angeles Clippers

Förra säsongen gick som alla andra säsonger med Chris Paul, bra i grundserien och räcker bara inte riktigt fram i slutspelet. Blake Griffin skadad mestadels och DeAndre Jordan är fortfarande bland de sämre från straffkastlinjen.

I år finns ingen CP3 längre, in har dock europas bästa passningspelare kommit in, Milos Teodosic. 30 år i och för sig men jag tror han kommer klara livet i NBA på ett bra sätt. Han är inte i närheten en lika bra försvare som CP3 men det gör kanske inget när man fått in Patrick Beverley. Clippers framgång i mina ögon kommer hänga på Blake Griffin. Skadad eller icke skadad, det är frågan.

Styrkor: Defensiven på centerpositionen, Jordans returtagning och Pat Beverleys defensiv

Svagheter: Blake Griffins skadebenägenhet, Jordans frikast-kan inte spela de sista minuterna i slutet av tajta matcher pga skjuter lägre än 40% från linjen.

In: Lou Williams, Sam Dekker, Willie Reed, Montrezl Harrell, Milos Teodosic, Juwan Evans, Patrick Beverley, Danilo Gallinari, Marshall Plumlee

Ut: Chris Paul, Dorrell Wright, Paul Pierce, Luc Mbah a Moute, Raymond Felton, JJ Redick,

8. Memphis Grizzlies

Memphis är inte ett så märkvärdigt lag, de står för Grit and Grind basket och kämpar in i det sista med hjärta och starkt försvar. Marc Gasol och Mike Conley är deras bästa spelare förra och denna säsong. Zach Randolph valde att lämna innan denna säsong och så ledes blir man svagare under korgen. För mig är Grizzlies ett svårt lag att tippa då man inte riktigt är jättebra på något särskillt än att spela hårt med vilja och hjärta.

Styrkor: Marc Gasol/Mike Conley

Svagheter: Saknar trepoängskyttar av kaliber

In: Tyreke Evans, Mario Chalmers, Ben McLemore, Ivan Rabb (R) Rade Zagorac (R)

Ut: Zach Randolph, Vince Carter, Tony Allen

9. Portland Trail Blazers

Damian Lillard och CJ McCollum tog detta svaga och tunna Trail Blazers till en åttonde seed i West där man fick som tack möta Golden State. 4-0 i matcher, tack och hej.

Denna säsong har inte Portland förbättrats men rivalerna har det. Det är Damian Lillard och CJ McCollum det hänger på med backup från Jusuf Nurkic på centerpositionen. Det kommer bli tufft runt slutspelssträcket i år och jag tror inte Dame kommer orka hela vägen dit i år tyvärr. Han kommer göra allt han kan, han ryktas till och med ha en chans att vinna poängligan men vad gör det om laget inte kommer till slutspel.

Styrkor: Guardpositionerna

Svagheter: Tunn trupp, bänken

In: Caleb Swanigan (R), Zach Collins (R), Anthony Morrow, Pat Connaughton

Ut: Andrew Nicholson, Festus Ezile

10. New Orleans Pelicans

Trade:ade till sig DeMarcus Cousins vid All-Star breaket men det räckte inte till en slutspelsplats som man hoppats på. Anthony Davis var detta lag förra året.

Anthony Davis och DeMarcus Cousins är detta lag i år. Jrue Holiday och Rajon Rondon för all del men det är de stora grabbarna som run the show och om detta lag ska komma någon vart måste Davis och Cousins hitta ett sätt att få utlopp för sin stora talang snabbt här i inledning på säsongen så Pelicans kan rycka ifrån lag som inte riktigt hittat kemin än.

Davis och Cousins är båda franchise-spelare och om Pelicans inte tar sig till slutspel så kommer de inte vara kvar i så länge till.

Styrkor: Davis/Cousins

Svagheter: Djup i truppen

In: Rajon Rando, Tony Allen, Ian Clarke

Ut: Quincy Pondexter, Anthony Morrow, Jarrett Jack, Donatas Montiejunas

11. Utah Jazz

Årets överraskning i mina ögon. En 5:e plats i West och slog ut Clippers innan det tog stopp i Oakland, Rudy Gobert var helt fenomenal och var en av de viktigaste spelarna för sitt lag i hela NBA. Gordon Hayward steppade upp och visade klass denna säsong också och fick ett lukrativt kontrakt av Boston senare under sommaren.

Utah i år ser lite annorlunda ut, ingen Hayward som sagt men den fruktansvärt bra defensiven håller i sig och har blivit bättre än året innan. Thabo Sefalosha, Jonas Jerebko, Ekpe Udoh alla med fokus på defensiven i första hand kommer bidra med Gobert som ankare. Jag tror bolagen underskattar detta Utah i mina ögon, slutspelsplats är att fightas för.

Styrkor: Defensiven är topp 5 i NBA på alla positioner

Svagheter: Ingen stjärna som kan ta över matchen helt själv

In: Ricky Rubio, Thabo Sefalosha, Jonas Jerebko, Donovan Mitchell (R), Ekpe Udoh,

Ut: Gordon Hayward, Boris Diaw, Shelven Mack, George Hill

12. Dallas Mavericks

Medioker säsong för Mavs men det var väntat, laget har inte riktigt den kaliber som förväntas att ta sig till slutspel. Harrison Barnes visade dock framfötterna och axlade rollen som go-to-guy.

Dallas i år är ungefär samma lag som tidigare år, ett mellanlag som inte kommer ta sig till slutspel men som är helt okej. Dirk Nowitzki signa nytt kontrakt inför säsongen och ska komma igång med sin 19:e säsong i ligan. Dennis Smith Jr var en steal i draften i år och många tror att han kan ta hem ROY denna säsong framför näsan på Lonzo Ball och Ben Simmons.

Styrkor: Tränaren Rick Carlisle

Svagheter: Ingen riktig spets just nu

In: Josh McRoberts, Dennis Smith Jr (R), PJ Dozier

Ut: Pierre Jackson

13. Los Angeles Lakers

Dålig säsong, inget riktigt att ta med sig härifrån. Tankade för att få topp 3 val i draften.

Lonzo Ball har det surrats om en längre tid nu och inte minst hans farsa LaVar. Är Lonzo verkligen Lakers golden boy? Jag tror att han kommer vara bland de bästa assistmakarna i ligan i många år framöver i vilket fall som helst.

Jag vet dock inte riktigt vad Lakers vill gör denna säsong. Ta sig till slutspel kanske? Kommer inte hända, inte ens med Lonzo Ball och hans farsa. Lakers väntar tills free agency nästa sommar då PG13 och LeBron James ryktas ta sitt pick och pack och åka till LA.

Styrkor: Bänken

Svagheter: Inside D

In: Lonzo Ball (R), Kentavious Caldewell-Pope, Brook Lopez, Kyle Kuzman (R), Andrew Bogut

Ut: Tarik Black, D'Angelo Russell, Timofey Mozgov, Nick Young, Thomas Robinson,

14. Sacramento Kings

Kings var helt okej tills Cousins skäppades iväg, efter det fanns det ingeting.

DeAron Fox är av hög kaliber, snabb och teknisk. John Wall stuk över honom och han kan verkligen bli en stjärna för Sacramento i många år framöver. Det bästa Kings gjorde dock vara att ta in George Hill som starter och mentor till Fox, mindre press och mer erfarenhet till nästa år för Fox. Bogan Bogdanovic är också ett spännande val, vi såg han i Eurobasket i sommar och han var stekhet genom hela turneringen.

Styrkor: Framtiden

Svagheter: En organisationen som varit genomusel i 10 år+

In: George Hill, Zach Randolph, Vince Carter, DeAron Fox (R), Malachi Richardson (R), Bogan Bogdanovic (R), Frank Mason lll (R), Harry Giles (R)

Ut: Tyreke Evans, Darren Collison, Anthony Tolliver, Aarron Afflalo, Ty Lawson

15. Phoenix Suns

Erfarenhetsår för ynglingarna i laget.

Detta år är också ett erfarenhetsår men Devin Booker kommer skina som aldrig förr i år. Josh Jackson är också intressant inför framtiden, kan bli en riktigt vass tvåvägsspelare när han får ordning på sin skottform.

Styrkor: Framtiden, guardpositionerna

Svagheter: Defensiven

In: Josh Jackson (R)

Ut: Ronnie Price, Leandro Barbosa

____________________________________________________________

Nu taggar vi upp inför säsongen som kommer, 10 dagar kvar!

Twitter: @jalsjalley






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt