Speltips: Easter Conference

Mina tankar kring Eastern Conference!

VARNING: Lång text!!!

1. Boston Celtics

Boston förra året tog en överraskande 1:a seed framför favoriten Cleveland Cavaliers. I år är Celtics toppkandidater och har rustat upp inför säsongen med en av ligans absolut bästa point guards i Kyrie Irving. Deras trade med Cavs var den största nyheten i sommar då Kyrie åkte till Celtics för Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Zizic och Brooklyn Nets 2018 first round pick. Många diskussioner kring vem som vann denna trade, nu i efterhand tycker jag att Boston drog det längsta strået (lätt att vara efterklok), Irving är 25 år med ett 2 år kvar på sitt kontrakt och om han inte är i sin prime redan nu så är han då väldigt nära den.

Gordon Hayward är en spännande värvning också då han var Utah Jazzs main man offensivt förra året och gjorde det riktigt bra. Det ska bli kul att se om han kan göra en lika bra säsong i år eller bättre till och med.

Las Vegas har satt Boston över/under på 54.5 vinster, lite väl högt i mitt tycke då det skulle vara en stor bedrift med detta lag att nå 55+ vinster i en riktigt tuff liga. Eftersom Celtics har gjorts sig av med hela 11 spelare i sommar kan det gå lite trögt i början då kemin inte riktigt är där och hur kommer Irving och Gordon Hayward gå ihop? Är bänken nog djup?

Styrkor: Alternativ offensivt. Irving, Hayward, Horford, Tatum (?)

Svagheter: Returtagningen är katastrof! Förhoppningsvis kan Baynes styra upp returerna lite grann. Försvarspel

In: Kyrie Irving, Gordon Hayward, Marcus Morris, Jayson Tatum (R), Abdel Nader (R), Semi Ojeleye (R), Daniel Theis (R), Guerschon Yabusele (R), Andrew White (R), Devin Williams (R), Jonathan Holmes (R), LJ Peak (R), Shane Larkin, Aron Baynes

Ut: Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Zizic (R), Amir Johnson, Gerald Green, Kelly Olynyk, Jordan Mickey, Tyler Zeller, Jonas Jerebko, Demetrius Jackson, James Young, Avery Bradley

2. Cleveland Cavaliers

Laget kommer från en förlust i finalen mot Golden State Warriors förra säsongen. Det blev inte riktigt det avslut dem hoppades på såklart. Offseason blev inte riktigt som Cavs hade tänkt sig heller, Irving lite från ingenstans ville bort från laget och det började snackas om att James och Irving hade problem med varandra, vilket inte var fallet, Kyrie ville testa sina vingar som ledare för ett lag istället för att var i LeBrons skugga. Som jag skrev tidigare så fick Cavs bla Isaiah Thomas som starting point guard, trodde man... Han blir frånvarande till januari vad rapporter säger med en höftskada. Dock så har man ordnat in Dwayne Wade som ryktas starta som PG, annars har Cavs en solid Derrick Rose som alternativ.

Cleveland kommer defintivt vara med i toppen och troligen komma till final igen. LeBron är en otrolig spelare och kan bära ett lag på sina axlar, det har han visat sen han kom in i ligan -03. Men hans lagkamrater då? Kommer Wade och Rose att hålla hela säsongen? Tveksamt. Kommer Love vara bättre än förra säsongen, vilket var hans bästa säsong hittills i Cavs? Är det ett genidrag att låta Tristan Thompson kom från bänken? Orkar LeBron bära sina lagkamrater enda till vinst i juni igen? Många frågor som vi kommer få svar på under säsongen.

Styrkor: LeBron James, 3poängskytte

Svagheter: Defensiven på point guard positonen

In: Isaiah Thomas, Jae Crowder, Jose Calderon, Jeff Green, Cedi Osman (R), Ante Zizic (R), Dwayne Wade, Derrick Rose

Ut: Kyrie Irving, Andrew Bougut, Chris Andersen, Dahntay Jones, DeAndre Liggins, Jordan McRae, Deron Williams, Derrick Williams, James Jones

3. Toronto Raptors

En riktigt bra grundserie av Raptors förra säsongen, DeMare DeRozan visade att han är en topscorer i ligan och Kyle Lowry visade vad han verkligen gick för. Slutspelet var en annan femma, som så många år tidigare i Raptors historia. De hade det riktigt tufft mot Bucks och fick verkligen kämpa sig igenom första rundan (4-2). Andra rundan möter man Cleveland och åker ut med 4-0. Det kan inte ha varit roligt som Raptorsfan efter en så fin grundserie. Detta lag är ett tvehövdat monster med DeRozan o Lowry, sen finns det stabila spelare som Ibaka och Valancunias bakom men ingen av dessa två är 25 poäng/matchspelare och kan lyfta dem över andra lag match ut match in.

Raptors tappade Patrick Patterson från bänken inför säsongen. Detta var en miss. Han var deras bästa bänkspelare och väldigt stabil för dem under säsongen.

Jag ser inte Toronto komma högre upp än tidigare år, mellan 3-5 seed och det är ganska bra ändå.

Styrkor: Defensiven på point guard positionen, DeRozan och Lowry

Svagheter: Bänken, PF positonen när Ibaka inte spelar

In: CJ Miles, Lorenzo Brown, Malcom Miller

Ut: DeMarre Carroll, Cory Joseph, Patrick Patterson, PJ Tucker

4. Washington Wizards

En förjävligt dålig start på förra säsong och en förjävla bra avslutning kan nog summera upp Wizards säsong. John Wall var outstanding och deras bästa spelare alla kategorier. Mycket starka hemma och ett lag som gjorde väldigt bra ifrån sig offensivt. Som sagt John Wall var deras general och ledare ute på planen och visade vilken väg dem skulle gå. Bradley Beal var också väldigt bra stundtals. Washington har nog bland de bättre backcourts i ligan och Wall/Beal kommer tåga på även i år.

Om Otto Porter Jr kan fortsätta sin framfart från 3:an där han sköt 43% ifrån kommer detta lag må bra.

Väldigt lite aktivitet denna offseason för Wizards, laget är i stort det samma, det var mest snack om Otto Porter skulle få ett nytt kontrakt eller inte efter att Brooklyn Nets varit och fiskat efter honom.

Samma lag och samma förutsättningar inför säsongen, Wall kommer leda laget framåt och ha runt 10 assist/match och utmana om assistligatiteln som säsongen innan. Markieff Morris är dock skadad 8 veckor här i inledningen, på PF har man ersättare som Smith, Scott och alternativt Oubre Jr

Styrkor: 2-vägsspelare på guardpositonerna

Svagheter: Bänken

In: Mike Scott, Jodie Meeks

Ut:

5. Milwaukee Bucks

Säsongen börjar med Giannis och slutar med Antetokounmpo! Han är The Greek Freak och är Bucks allt, MVP i år?
Giannis gör verkligen allt i detta lag, han är den första NÅGONSIN som varit i topp 20 i alla stora kategorier i ligan på en säsong. Poäng, returer, assist, steals och blocks, jag behöver inte säga nåt mer.

Bucks är ett ungt lag och har en väldigt spännande framtid framför sig. Det är synd att Jabari Parker skadat knäet vid två olika tillfällen på kort tid dock, det hade varit ett ännu bättre lag med honom på planen.

Inför denna säsong är jag riktigt taggad på att se hur detta lag kommer fightas med topplagen i öst, klart ett av mina League Pass lag att hålla koll på i år.

Styrkor: Giannis, Framtiden

Svagheter: Ungt och oerfaret lag hos sina bästa spelare

In: James Young, Kendall Marshall, Joel Anthony, Gerald Green

Ut: Spencer Hawes

6. Miami Heat

Dålig start på säsongen för Heat förra året, man tog sig nästan till slutspel lite överranskande efter en 13 matchers lång winstreak efter att ha gått 11-30 innan dess (!). Vart fick dem fart på allting? Hassan Whitesides defensiv var outstanding under säsong medans Goran Dragic och Dion Waiters spelade stora roller framåt. Solida insatser från bänken och så har du en winstreak som heter duga.

Inför denna säsong ser laget samma ut, samma grundpelare och Whiteside kommer vara ankare i försvaret såklart.

Heat hamnar nog där dem hamna förra året ungefär mellan 6-9.

Styrkor: Defensiven och organisationen

Svagheter: Ingen riktig go-to-guy, Dragic kanske?

In: Kelly Olynyk, Bam Adebayo (R), AJ Hammons

Ut: Josh McRoberts, Willie Reed, Luke Babbit

7. Charlotte Hornets

Hornets hade en säsong att glömma, missat slutspel och Kemba Walker-show hela säsongen lång...Ett stort + var Cody Zeller, hans impact var stor från sin C plats.

Inför denna säsong har man trade:at till sig Dwight Howard och draftat Malik Monk. Dwight kommer göra det han alltid gjort dem här senaste säsongerna; ta returer, alley-oops, TO's, spela helt ok och bli skadad. Monk är en scorer från Kentucky och kommer bli en bra spelare från bänken denna säsong. Kemba Walker-show även denna säsong pga att han inte riktigt har någon annan att leka med, Dwight kanske blir en bra kamrat.

Styrkor: Kemba Walkers offensiva skicklighet

Svagheter: Defensiven, med Howard kan den bli bättre

In: Dwight Howard, Malik Monk (R), Dwayne Bacon (R), Michael Carter-Williams,

Ut: Miles Plumlee, Marco Belinelli

8. Detroit Pistons

Pistons är var ett mediokert lag förra säsongen, finns inte mycket att säga egentligen. Andre Drummond, Kentavious Caldwell-Pope och Tobias Harris är positiva, inget annat märkvärt.

Denna säsong har Detroit lyckats göra en stöld på Celtics i och med trade:en för Avery Bradley. Säkrade upp defensiven efter att KCP valt LA Lakers. Defensiven kommer vara ett stort + denna säsong för Pistons, Bradley, Johnson och Drummond är riktigt bra D-spelare. Offensivt ser det sämre ut, Tobias Harris och Drummond är deras offensiv i princip.

Styrkor: Defensiven, returtagningen

Svagheter: Bänken är medioker och offensiven likaså

In: Avery Bradley

Ut: Marcus Morris, Kentavious Caldwell-Pope

9. Philadelphia 76ers

The Process hade sin vanliga säsong av tankning för att få ett så högt draftval som möjligt. Lyckades trade:a till sig 1:a valet från Boston och fick sig en framtida point guard stjärna i Markelle Fultz.

Inför säsongen har 76ers en lika ljus framtid som solen, Embiid, Simmons, Saric, Fultz och till viss del Okafor. Trust the process är motto och den har lyckats i mina ögon så länge Embiid och Simmons är frisk.

Styrkor: Framtiden

Svagheter: Förlorarmentalitet efter så många år av förluster?

In: JJ Redick, Markelle Fultz (R), Amir Johnson, Khris Humphries, Emeka Okafor,

Ut:

10. Atlanta Hawks

Hawks var helt ok säsongen 16/17, slutspelsplats och åkte ut i första rundan inget mer inget mindre. Tim Hardaway Jr var ett stort +

Inför säsongen trade:a man iväg hatade Dwight Howard illa kvickt! Han passar ändå inte in i Budenholzers Spursinspirerade offensiv med mycket corner threes och spacing. Det är bara Dennis Schröder som jag ser som en utstikare i laget, dock är Hawks väldigt lagorieterat och passningsspel, rörelse och skytte är prioritet. Jag ser inte laget kunna ta sig någon annanstans än utanför slutspel. Tappet av Millsap var den stora smällen som vi egentligen väntat på sen Horford och Teague lämnade för 2 och 1 år sen.

Styrkor: Tränare Mike Budenholzer

Svagheter: Finns ingen annan än Schröder, i mina ögon, som är nåt speciellt.

In: Miles Plumlee, Dwayne Deadmon, Marco Belinelli, Luke Babbit, John Collins (R)

Ut: Dwight Howard, Mike Dunleavy, Jose Calderon, Paul Millsap, Thabo Sefalosha, Tim Hardaway Jr

11. Orlando Magic

Magics organisation är inte den bästa och de vet inte vad de vill göra med laget. Ingen plan alls. Förra säsongen var bara inte bra, Nikola Vucevic enda pluset.

Inför denna säsong har dem 3-4 spelare på PF positionen, Isaac, Speights, Gordon. Jag får hålla mig för skratt hur dåligt detta är skött, i mina ögon i alla fall. Jag ser inget för Magic i år...

Styrkor: Insidescoring, alternativt bänken med Afflalo, Simmons, Augustin

Svagheter: Defensiven på alla positioner

In: Jonathan Isaac (R),

Ut: Stephen Zimmerman

12. New York Knicks

Ingen bra säsong förra året. Det var lite som det brukar vara, Melo ISO och en triangeloffensiv som alla hatar att spela. Om organisationen i Magic är ett skämt så är Knicks organisation en cirkus.

Inför säsongen sparkade man GM Phil Jackson efter en minst sagt misslyckad sejour, som avslut blev det bråk med storstjärnan Carmelo Anthony och good riddance Phil. Det finns inte riktigt något att ta i från i NY just nu, enda ljuset är Porzingis men inte mycket annat. Eventuellt Enes Kanter och/eller Tim Hardaway Jr

Styrkor: Kristaps Porzingis

Svagheter: Organisationen, Defensiven

In: Enes Kanter, Doug McDermott, Frank Nitilikina, Tim Hardaway Jr, Ramon Sessions, Micheal Beasley, Jarett Jack

Ut: Carmelo Anthony, Justin Holiday, Derrick Rose,

13. Indiana Pacers

Skaplig säsong förra året, slutspelsplats och uttåg i första rundan. Väldigt starkt hemmalag men ett svagt bortalag.

PG13 är borta och rebuild är på schemat. Myles Turner är en framtidsspelar som man bör bygga runt, väldigt fina defensiva kvaliteter och offensiv upside. Denna säsong är nog en writeoff i mina ögon, det finns inget att spela för förutom ett högt draftval. Indiana har inte talangen i år helt enkelt.

Styrkor: Myles Turners framtid

Svagheter: Bortaplan

In: Bojan Bogdanovic, Victor Oladipo, Domatas Sabonis, TJ Leaf (R), Cory Joseph

Ut: Pau George, CJ Miles, Jeff Teague, Aaron Brooks, Georges Niang

14. Chicago Bulls

Bulls var ett mellanlag förra året, gick till slutspel som 8:e seed och spelade otroligt bra mot Celtics i första rundan tills Rondo blev skadad och allt föll senare ihop och uttåg var ett faktum.

Inför detta år har man tagit borta alla spelare som var nåt i Bulls och kör på att få ett så högt draftval som möjligt. Lauri Markkanen blir förhoppningsvis en ljuspunk i en framtida mörk säsong för Chicago.

Styrkor: Returtagning och försvar

Svagheter: För lite talang i laget

In: Lauri Markkanen (R), Kris Dunn, Zach LaVine, Quincy Pondexter, Justin Holiday,

Ut: Jimmy Butler, Dwayne Wade, Rajon Rando

15. Brooklyn Nets

Nets var inte särkillt bra, dock ryckte man upp sig mot slutet av säsongen och tog några överranskande segrar och var bra ATS. Mörk säsong i största allmänhet.

I år har Nets fått in D'Angelo Russell som man tror på mycket. Han har talang men har varit ojämn. Jag har inga större förväntningar i år men jag tror de kommer spela ihop mer än 20 vinster i år och Russell kan mycket väl bli en All-Star i ett mycket svagt Eastern Conference.

Styrkor: Ett snabbt spel och bra spring i benen

Svagheter: Försvarspel

In: D'Angelo Russelll, Timofey Mozgov, Allen Crabbe, DeMarre Carroll

Ut: Brook Lopez, KJ McDaniels, Archie Goodwin

Detta var mina tankar och åsikter om lagen i East. Det kommer tankar och åsikter om West lite senare.

@ jalsjalley






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt